- Han er helt sentral i kampen mot organisert kriminalitet

- Rystende, sier eks-spaner Johnny Brenna som jobbet under korrupsjonssiktede Eirik Jensen i flere år.

BEKJEMPET MAFIA-TILSTANDER: Politioverbetjent Eirik Jensen, her under en pressekonferanse etter pågripelsen av B-gjengmedlemmer, har i en årrekke vært profilert i ulike lederroller ved Seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet.
Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BEKJEMPET MAFIA-TILSTANDER: Politioverbetjent Eirik Jensen, her under en pressekonferanse etter pågripelsen av B-gjengmedlemmer, har i en årrekke vært profilert i ulike lederroller ved Seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politi-Norge er rystet etter at en av de mest profilerte lederne i oslopolitiet i dag ble varetektsfengslet, siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en stor hasjsak i Bærum.

Eirik Jensen ble pågrepet i sin egen bolig før han skal ha blitt satt på glattcelle i Asker og Bærum politidistrikt. Han nekter straffskyld.

56-åringen har jobbet i Oslo politidistrikt siden slutten av 1970-tallet, har i mange år vært en av de mest betrodde politifolkene i hovedstaden, og har de siste månedene jobbet som rådgiver i staben til politimester Hans Sverre Sjøvold.

- Rystende Dagbladet har snakket med flere nåværende og tidligere politifolk som i kveld er sjokkerte over fengslingen av den høyt respekterte kollegaen, men ingen vil uttale seg offentlig om korrupsjonssiktelsen før det blir kjent hva den dreier seg om.

Den tidligere «superspaneren» Johnny Brenna, kjent som ekspert på miljøet bak NOKAS-ranet, kjenner Jensen godt fra sin tid i oslopolitiet.

- Jeg har hatt Eirik som sjef i to omganger og har sett på ham som helt sentral i bekjempelsen av organisert kriminalitet i Norge nesten siden 1970-tallet. Det var han som på slutten av 1990-tallet opprettet Spesielle Operasjoner, avdelingen i politiet som ennå er den fremste operative avdelingen og selve spydspissen i dette arbeidet. At det var Eirik som startet og seinere ledet denne avdelingen, sier mye om hvem han er. Han har slåss mot organisert kriminalitet i en mannsalder, sier Brenna til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer