- Han er ikke den skarpeste kniven i skuffen

Presidentutfordrer Donald Trump slår tilbake mot Hollywood-stjerna Robert De Niro.

SKJELLES UT: Skuespiller Robert De Niro blir skjelt ut av kjendisriking Donald Trump etter at han kritiserte Trumps angrep mot president Barack Obama. Foto: REUTERS/Mohammed Dabbous
SKJELLES UT: Skuespiller Robert De Niro blir skjelt ut av kjendisriking Donald Trump etter at han kritiserte Trumps angrep mot president Barack Obama. Foto: REUTERS/Mohammed Dabbous Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Angrepet fra Donald Trump på Fox News i dag kommer etter at Robert De Niro kritiserte Trump for hans forsøk på å skape tvil rundt president Barack Obamas fødested.

Trump har gjentatte ganger gått til voldsomme angrep på Obama og sagt at mistanken om at han ikke er født i USA, slik grunnloven krever, er blitt styrket. Kjendisrikingen har også sagt at han dermed mistenker at Obama står bak den største svindelen i amerikansk historie.

- Som en bilselger Trumps utspill har gjort ham svært populær blant mange republikanske velgere, som gjerne vil ha ham som presidentkandidat, men alle bevis tyder på at Obama ble født på Hawaii i 1961.

- Jeg skal ikke nevne navn, men det enkelte personer har gjort i nyhetene de siste ukene, er galskap. De kommer med påstander om folk som de ikke engang kan belegge. Få orden på fakta før du begynner å si slike ting om folk, sa De Niro i et intervju med NBC i helga.

Han bekreftet seinere at det var Trump han siktet til.

- Det er en bløff. Det blir som en bilselger. Ikke gå ut og si ting uten at du kan underbygge dem. Hvordan våger du? Det er en skrekkelig ting å gjøre, sier De Niro.

Sint Trump Det har fått Trump til å tenne alle plugger.

- Han er ikke den skarpeste kniven i skuffen («He's Not the Brightest Bulb»). Jeg liker skuespillet hans, men når jeg ser ham gjøre intervjuer og andre ting, så er det ikke akkurat Albert Einstein vi har med å gjøre, sier Trump til Fox News om den oscarvinnende og respekterte skuespilleren.

- Han kan si hva han vil, men faktum er at Obama ikke har vist fram sin fødselsattest og en rekke personer er enige med meg, sier Trump.

Han viser til at Tea Party-bevegelsen er enig med ham i at Obamas fødested er et viktig tema.

Kjendiser reagerer De Niro er den foreløpig siste i den voksende rekken av Hollywood-stjerner som har kritisert Trump for hans kommentarer.

Jerry Seinfeld er en annen, som i helgen avlyste en opptreden på et veldedighetsarrangement arrangert av Trumps sønn. Seinfeldte mente, ifølge Los Angeles Times, at «å appellere til folks fordommer på denne måten ikke hørte hjemme i den offentlige debatten».
 

KJEFTER: Donald Trump, som vurderer å stille som presidentkandidat for republikanerne, likte dårlig kritikken fra Robert De Niro. Foto: AFP PHOTO / FILES / TIMOTHY A. CLARY
KJEFTER: Donald Trump, som vurderer å stille som presidentkandidat for republikanerne, likte dårlig kritikken fra Robert De Niro. Foto: AFP PHOTO / FILES / TIMOTHY A. CLARY Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer