- Han er ikke mer et monster

I de verste marerittene var Anders Behring Breivik et stort og skremmende monster, som ville drepe Caroline Svendsen (19). Det er han ikke lenger.

FRIGJORT: Caroline Svendsen føler hun har klart å frigjøre seg fra det skremmende monsteret som herjet med henne i mange mareritt. Nå er hun klar for å ta avsluttende eksamen ved Kirkeparken videregående skole i Moss. Foto: Jacques Hvistendahl
FRIGJORT: Caroline Svendsen føler hun har klart å frigjøre seg fra det skremmende monsteret som herjet med henne i mange mareritt. Nå er hun klar for å ta avsluttende eksamen ved Kirkeparken videregående skole i Moss. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSS (Dagbladet): - Jeg har hatt en del mareritt der jeg har opplevd Behring Breivik som et stort, skremmende monster. Noen ganger så jeg han for meg som en skygge som kom etter meg. Hvis jeg sluttet å løpe, ville han drepe meg. Han var som et stort troll i svart uniform og med mye våpen. Etter å ha sett han sitte bleik i retten, og høre han snakke med en tynn, nesten pikeaktig stemme, har det farlige monsteret forsvunnet for meg, forteller Caroline Svendsen.

Trollet har sprukket, og den unge kvinnen kan sove tryggere om natta. Hun overlevde massakren på Utøya på en mirakuløs måte. Først løp hun fra massemorderen ved å følge kjærlighetsstien. Hun passerte flere lik på veien til sydspissen. Snart var drapsmannen like ved henne, kanskje to til tre meter. Hun gjemte seg i noen busker og tok seg etterhvert langs vannkanten, bort fra de harde skuddsalvene.

- Skalv voldsom Hun klatret ned en bratt skrent, og så opp igjen for å se hva som skjedde. Hun hang fra seg et palestinaskjerf i en busk fordi hun tenkte at drapene kunne være politisk motivert. Hun så at noen ungdommer hadde lagt på svøm bort fra øya og at de ble plukket opp av båter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer