- Han er ingen drapsmann

Vennene til politimannen som er siktet for drapet på Linn Madelen Bråthen mener han er kraftig forhåndsdømt.

- HYTTETUR: Venner av politimannen beskriver ham som en god venn, og en som alltid stiller opp. Her lager han mat på en hyttetur vennegjengen dro på noen år tilbake.
- HYTTETUR: Venner av politimannen beskriver ham som en god venn, og en som alltid stiller opp. Her lager han mat på en hyttetur vennegjengen dro på noen år tilbake.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): - At han skal ha dyttet eller løftet Linn over rekkverket fra Brevik bru er helt utenkelig, sier Tonje Mobekk om sin kamerat  - politimannnen som er siktet for forsettelig drap på Linn Madelen Bråthen (33).

- Han er en person som redder liv. Det har vært jobben hans, og det er en slik person han er, supplerer Audun Thorstad, som også er en nær venn av den siktede. 

De har begge kjent politimannen siden 90-tallet, og sitter nå med mange ubesvarte spørsmål. De forsøker å finne svar på hva som skjedde den natta Linn døde. Thorstad har  egne teorier om hva som kan ha vært årsaken til at politimannen ikke kontaktet nødsentralene denne natta og fortalte om dødsfallet:

- Jeg har ingen god forklaring på hvorfor han forklarte seg falskt for politiet. Slik jeg kjenner ham er han en person som evner å holde hodet kaldt i vanskelige situasjoner. Jeg tror at han må ha fått sjokk. For at han selv er skyld i Linns død er for meg helt utenkelig, sier han.

- Forhåndsdømmes Thorstad beskriver politimannen som en stødig og balansert mann, med mye omsorg for folk rundt seg.

- Jeg har aldri sett ham aggressiv eller sint. Derimot er han samvittighetsfull, og ikke en mann som kunne klart å skjule at han er skyld i en annens død, hevder kameraten.

Thorstad og Mobekk forteller at vennene er i kontakt med siktedes familie.

- De har det naturlig nok veldig tøft, men sier samtidig at det er bra at noen tegner et annet bilde av politimannnen enn det vi sett i mediene så langt, sier Thorstad, som mener at politimannen er blitt kraftig forhåndsdømt.

- Jeg skjønner at det er oppmerksomheten rundt dette, men det virker ikke som om noen er ute etter å finne ut av hva som faktisk har skjedd, men heller lage en skandale fordi siktede er en politimann. Det går utrolig mange rykter, som det er vanskelig å forholde seg til, sier han.

- Behandles som alle andre
Arne Lie som er forsvarer for politimannnen er redd rykter og spekulasjoner i saken ikke taler til klientens fordel.

- Jeg frykter han blir kraftig forhåndsdømt, sier Lie til Dagbladet.

VENNINNE: Tonje Mobekk er venninne av politimannen som er siktet for drap på Linn Madelen Bråthen. Hun beskriver politimannen som omsorgsfull og oppriktig, og sier hun ikke tror han er skyldig. Foto: Per Flåthe
VENNINNE: Tonje Mobekk er venninne av politimannen som er siktet for drap på Linn Madelen Bråthen. Hun beskriver politimannen som omsorgsfull og oppriktig, og sier hun ikke tror han er skyldig. Foto: Per Flåthe Vis mer

Politiadvokat Lise Dalhaug sier til Dagbladet at politiet er kjent med at det går mange rykter i saken.

- Det er utfordrende fordi det kan påvirke vitner, sier hun.

- Opplever dere at siktede blir forhåndsdømt?

- Han blir behandlet fra vår side som alle andre. Hva som skjer i media er ikke noe vi kan styre, sier hun.

STØTTER POLITIMANNEN: Audun Thorstad er god venn av den siktede politimannen, og tror ikke han er skyldig i drap. Han har videreformidlet dette til siktede via hans forsvarer Arne Lie. - Jeg ba ham hilse og si at jeg tror på ham, og at jeg og vennene hans er der for ham uansett, uansett utfall, sier han. Foto: Per Flåthe
STØTTER POLITIMANNEN: Audun Thorstad er god venn av den siktede politimannen, og tror ikke han er skyldig i drap. Han har videreformidlet dette til siktede via hans forsvarer Arne Lie. - Jeg ba ham hilse og si at jeg tror på ham, og at jeg og vennene hans er der for ham uansett, uansett utfall, sier han. Foto: Per Flåthe Vis mer