Han er jo så snill, så

Når menneskets beste venn dreper barn, straffes hundeeieren med bøter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELDIGVIS finnes det få eksempler på at barn er bitt i hjel av hund her i landet. Men i disse dager har statsadvokaten tiltalt en 48 år gammel kvinne som eide hundene som tidligere i år angrep og drepte sju år gamle Johannes Åsheim i Vest-Torpa i Nordre Land. Samtidig arbeider Justisdepartementet med en ny lov om hunder og hundehold. Og tre fedre til tre barn som er enten drept eller skambitt av hunder det siste tiåret, har etter invitasjon fra justisministeren nylig overlevert sin høringsuttalelse. En av dem er faren til Johannes, og de tre krever at hvis hunder dreper mennesker, skal eieren kunne tiltales for uaktsomt drap. De vil ha avlivet alle hunder som biter så kraftig at offeret må til behandling hos lege. Leger må derfor ilegges rapporteringsplikt til politiet. To av fedrene har erfart at eieren av hunder som skambeit eller drepte barna deres, er blitt ilagt bøter helt ned til 4000 kroner.

DA SEKS ÅR gamle Tord Tørstad i 1994 ble drept av en grønlandshund, henla politiet først saken. Etter anke til Riksadvokaten fikk eieren en bot på 10000 kroner. Faren har opprettet en egen hjemmeside på Internett der han anklager samfunnet for å prioritere hunder framfor barn. De tre fedrene er ikke i tvil. Straffereaksjonene mot uansvarlige hundeeiere står ikke i forhold til skaden de forvolder. Nå er også en forbannet Tor Erling Staff på saken. Som bistandsadvokat til faren til lille Johannes, Roger Åsheim fra Vest-Torpa, kommer Staff til å anke tiltalebeslutningen fra statsadvokaten. Kvinnen som eide hundene som drepte Johannes, må tiltales enten for uaktsomt drap eller grov legemsbeskadigelse, hevder Staff, som håper Riksadvokaten har mot nok til å få saken over på riktig banehalvdel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer