- Han er kamplysten og har funnet en fiende

Rettspsykolog Pål Grøndahl om Breiviks atferd i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg med i vårt livestudio(Dagbladet): I går sa Anders Behring Breivik "ingen kommentar" gang på gang da aktoratet presset ham om hans påståtte nettverk Knights Templar. I dag har han snakket langt friere, da han er blitt spurt om økonomiske forhold, dataspill og produksjonen av det han selv kaller sitt kompendium.

Rettspsykolog Pål Grøndahl, en av Norges fremste sakkyndige som også skriver om rettssaken for Dagbladet, mener endringen i Breiviks atferd fra onsdag til torsdag er interessant. - Jeg synes han virker enda litt mer kamplysten i dag. Han går i rette med folk med en gang og jeg synes det var interessant at han kalte de første sakkyndige for «Asbjørnsen og Moe». I mine øyne tyder det på at han har fått seg en fiende her. Det er ikke aktor, det er ikke dommerne, men det er de første sakkyndige, sier Grøndahl til Dagbladet.

- Det er alltid godt å ha en fiende, for da har man noe å kjempe mot. Kjemper for tilregnelighet De første sakkyndige psykiaterne, Synne Sørheim og Torgeir Husby, konkluderte med at Breivik er utilregnelig. De neste, Terje Tørrissen og Agnar Aspaas, konkluderte med at han er tilregnelig. Breivik kjemper for å bli erklært tilregnelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer