NYE BILDER:  Det danske politiet slipper nå nye bilder av den som skal være den antatte gjerningsmannen, Omar Abdel Hamid El-Hussein (22).
NYE BILDER: Det danske politiet slipper nå nye bilder av den som skal være den antatte gjerningsmannen, Omar Abdel Hamid El-Hussein (22).Vis mer

- Han er komplett «fucked opp» i hodet. Han er en amatør og en ensom rytter

Terrorekspert hevder gjerningsmannen var alene om angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han er komplett «fucked opp» i hodet. Han er en amatør og en ensom rytter, sier terrorekspert Lars Erslev til Ekstra Bladet.

Terroreksperten går hardt ut mot den antatte gjerningsmannen bak København-terroren i helga. Omar Abdel Hamid El-Hussein beskrives som en amatør, som egentlig ikke har noen støtte bak seg.

- Han er per definisjon anit-islamsk og anti-jødisk, men når man ser forløpet og hva han har gjort, så ser man mer at han er et sosialt unntak. Han er ulykkelig amatør, sier Erslev til Ekstra Bladet.

Nye bilder Det danske politiet har i dag sluppet nye bilder av Omar Abdel Hamid El-Hussein (22). På disse bildene kan du se at han har skiftet jakke siden angrepet på kulturhuset «Krudttønden» på Østerbro i København, der debattmøtet «Kunst, blasfemi og ytringsfrihed» fant sted.

Her ble dokumentarfilmskaperen Finn Nørgaard (55) drept. Tre politifolk ble skadet.

Rundt klokka 01 natt til søndag slo han til igjen. Denne gang utenfor en synagoge i København. Der ble Dan Uzan (37) drept med et skudd i hodet, mens to politibetjenter ble skutt i henholdsvis armen og beinet.

Klokka 05.00 søndag morgen ble Omar Abdel Hamid El-Hussein drept i en skuddveksling med politiet.

På radaren Danske DK melder at Kriminalforsorgen hadde ekstra fokus på den antatte gjerningsmannen da han satt i fengsel på grunn av hans ekstremistiske holdninger.

22-åringen er kjent for politiet fra flere kriminelle forhold, blant annet overtredelser av våpenloven og vold. 22-åringen er også kjent for politiet for å ha gjengtilknytning.

El-Hussein ble født i København av palestinensiske foreldre, opplyser Politiken. Han har tidligere vært etterlyst for knivstikking på et S-tog i København, hvor en 19 år gammel mann ble stukket flere ganger i beinet og i skrittet.

I desember 2014 ble han El-Hussein dømt til to års fengsel for grov vold, skriver EkstraBladet.

Det var da Landsretten som besluttet at mannen skulle løslates.

Det danske politiet har foreløpig ikke offisielt bekreftet navnet på gjerningsmannen som slo til i København i helgen.

To menn pågrepet To menn skal ifølge det danske politiet ha hjulpet El-Hussein under terroren i København, skriver danske Ekstra Bladet.

Mennene er siktet for medvirkning til drap og blir nå framstilt for et rettslig avhør. Begge har innvandrerbakgrunn, og de nekter skyld, skriver Ekstra Bladet.

Mennene skal ha blitt pågrepet klokka 8.14 og 14.50 i går. Retten ble ført for lukkede dører.