- Han er langt nede

I kveld forklarte Jan Ivar Ringstad hva som skjedde i timene før han skjøt og drepte Lennart Faugli på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Like før 22.25 i kveld var de fire timer lange politiavhøret av den drapsiktede 37-åringen over.

Ringstad erkjente i avhøret straffskyld etter politiets siktelse for forsettelig drap. Det er første gang Ringstad og hans forsvarer ble kjent med politiets siktelse.

- Vi er nettopp ferdig med avhøret nå. Min klient har erkjent å ha skutt avdøde. Han er langt nede og sterkt preget av det som er skjedd. Hele situasjonen han er oppe i fremstår som ganske uvirkelig, sier Randby.

Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker ikke advokaten å gå nærmere inn på hva hans klient har forklart i avhøret.

I avhøret forklarte hans klient seg om hva som skjedde i timene før han mandag ettermiddag kjørte opp mot Lennart Faugli og skjøt fire dødbringende skudd mot 31-åringen - som hadde håndjern festet til beltet da han ble drept.

Politiet har tidligere etterlyst vitner etter at det har fremkommet opplysninger om at Ringstad var i området utenfor Heggen og Frøland i timene før han skjøt.

At politiet har valgt å sikte ham etter straffelovens paragraf 233 første ledd, innebærer at strafferammen for 37-åringen minst seks års fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer