- Han er langt nede

I kveld forklarte Jan Ivar Ringstad hva som skjedde i timene før han skjøt og drepte Lennart Faugli på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Like før 22.25 i kveld var de fire timer lange politiavhøret av den drapsiktede 37-åringen over.

Ringstad erkjente i avhøret straffskyld etter politiets siktelse for forsettelig drap. Det er første gang Ringstad og hans forsvarer ble kjent med politiets siktelse.

- Vi er nettopp ferdig med avhøret nå. Min klient har erkjent å ha skutt avdøde. Han er langt nede og sterkt preget av det som er skjedd. Hele situasjonen han er oppe i fremstår som ganske uvirkelig, sier Randby.

Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker ikke advokaten å gå nærmere inn på hva hans klient har forklart i avhøret.

I avhøret forklarte hans klient seg om hva som skjedde i timene før han mandag ettermiddag kjørte opp mot Lennart Faugli og skjøt fire dødbringende skudd mot 31-åringen - som hadde håndjern festet til beltet da han ble drept.

Politiet har tidligere etterlyst vitner etter at det har fremkommet opplysninger om at Ringstad var i området utenfor Heggen og Frøland i timene før han skjøt.

At politiet har valgt å sikte ham etter straffelovens paragraf 233 første ledd, innebærer at strafferammen for 37-åringen minst seks års fengsel.

Politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt vil ikke kommentere avhøret før i morgen.

DREPT: En mann legger ned blomster på stedet der Lennart Faugli ble skutt og drept mandag. Foto: Scanpix
DREPT: En mann legger ned blomster på stedet der Lennart Faugli ble skutt og drept mandag. Foto: Scanpix Vis mer