Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er litt av en «fighter»

Møt kattungen med to ansikter, Biscuits og Gravy.

OVERRASKET: En familie i Oregon fikk seg litt av en overraskelse da katten deres fødte. Video: Kamera One. Vis mer

Onsdag ble en nokså spesiell kattunge født i Oregon i USA. Da ekteparet Kyla og BJ Kings katt fødte seks små kattunger onsdag, kom Biscuits og Gravy til verden.

Kattungen ble født med to neser, fire øyne og to munner.

- Vår første reaksjon til kattungen var egentlig ikke mye til reaksjon i det hele tatt. Vi syntes det var rart, men det var ikke før mange timer seinere at 14-åringen vår fortalte oss hvor sjelden dette faktisk er, skriver BJ King i en melding til Dagbladet.

- Jeg bare: «Oi, den har to ansikter», sier Kyla King i et Skype-intervju med den lokale TV-kanalen KOIN.

TRE DAGER GAMMEL: Familien tar vare på Biscuits and Gravy så godt de kan. Foto: Privat
TRE DAGER GAMMEL: Familien tar vare på Biscuits and Gravy så godt de kan. Foto: Privat Vis mer

- Sjokkerende

BJ forteller til Dagbladet at da han først publiserte et bilde av kattungen på Facebook, sendte han melding til sin kone og sa at «vi får kanskje noen reaksjoner».

- Kanskje mellom 100 og 200. Vi hadde ingen anelse om at dette skulle bli så stort. Det har vært virkelig sjokkerende å se overskrifter over hele verden.

Katter med to ansikter er kjent som «januskatter», oppkalt etter den romerske guden Janus, som hadde to ansikter. Ett så inn i fortida og ett så inn i framtida, skriver CNN.

Ifølge TV-kanalen er det uvanlig at slike kattunger lever mer enn én dag, men en katt ved navn Frank og Louie slo oddsen og ble hele 15 år. Ifølge Guinness' rekordbok er Frank og Louie den lengstlevende «januskatten» registrert. Han ble avlivet i desember 2014 etter at han ble diagnostisert med alvorlig kreft.

KRYPDYR: Ansatte ved et coronastengt hotell i Thailand hørte raserende lyder fra et toalett i første etasje. Bilder fra Newsflare. Vis mer

- Sterk vilje

Foreløpig er Biscuits og Gravy tre dager gammel. Familien er optimistiske, men er fullstendig klar over at det ikke er sikkert kattungen deres vil leve lenge.

- Vi er realistiske når det kommer til hans sjanse for å overleve, men han er tre dager gammel og har det bedre enn forventet så langt, skriver BJ.

BJ innrømmer at allerede ved første øyekast tenkte han at Biscuits og Gravy ikke ville overleve.

- Men han har god appetitt og en sterk vilje til å leve. Vi bli oppmuntret med hver dag som går, men vi er veldig påpasselige med å ta vare på ham skikkelig, så han ikke får lungebetennelse eller andre komplikasjoner.

Familiens lokale veterinær har undersøkt kattungen, i tillegg til at de har konsultert med delstatens veterinærhøgskole.

STOR INTERESSE: Flere skal ha tilbudt seg å adoptere kattungen, men familien ønsker å beholde ham. Foto: Privat
STOR INTERESSE: Flere skal ha tilbudt seg å adoptere kattungen, men familien ønsker å beholde ham. Foto: Privat Vis mer

- En gave

- Det er som å ha et nyfødt spedbarn, forteller BJ til CNN.

Ekteparet setter på alarm hver andre time, også om natta, for å mate den lille kattungen.

- Den vet ikke hvordan den skal spise ordentlig, fordi den har to munner, så jeg forsøker å mate den, sier Kyla ifølge CBS News.

Facebook-siden familien har opprettet, tilegnet den lille kattungen, skriver Kyla at familien ser på Biscuits og Gravy som en gave.

- Vi er så takknemlige for at gud har gitt oss muligheten til å ta vare på ham så lenge han er med oss. Vi gjør alt vi kan for at denne lille søtnosen. Han er litt av en «fighter».

I tillegg til mye medieomtale har Facebook-siden på noen timer fått over 800 følgere.

Og historien bak det noe spesielle navnet? Ren idémyldring, ifølge BJ.

- Kona mi spurte om navneforslag, så jeg bare slang ut navn: Rick og Morty, Tom og Jerry, Judas, Egg og Bacon, Biscuits og Gravy, forteller han til Dagbladet.

Seinere den kvelden sa Kyla at hun likte det siste navnet, og selv om ektemannen medgir at han tenkte det var litt for søtt, sier han at det ser ut som folk liker det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!