SAVNET: Tore Bech er blant de fem nordmennene som er savnet i Algerie. Han beskrives som en dyktig fagmann. Foto: Privat.
SAVNET: Tore Bech er blant de fem nordmennene som er savnet i Algerie. Han beskrives som en dyktig fagmann. Foto: Privat.Vis mer

- Han er meget godt likt

Ifølge tidligere kollega er Tore Bech (58) en dyktig fagmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tore Bech (58) har tidligere har vært plattformsjef på Veslefrikkfeltet og Gullfaksplattformen i Nordsjøen før han reiste til Algerie.

Han er gift med mor til SV-politikeren Heikki Holmås og er bosatt i Åsane.

- Jeg kjenner Tore som en dyktig fagmann og vedlikeholdsingeniør, sier Stein Bredal som jobbet sammen med Bech på Gullfaksfeltet i Nordsjøen.

- Han var en god kollega da vi jobbet sammen, sier Bredal til Dagbladet.

- Vi har hatt et nært og godt forhold Både Tore Bech og Victor Sneberg, landsjef ved Statoil i Algerie, har lang fartstid sammen i Statoil.

Utviklingsminister Heikki Holmås har i en uttalelse uttrykt stor sorg over at stefaren er blant de savnede.

- Det er med sorg og fortvilelse jeg har fått vite at min mors mann, Tore Bech, fryktes drept i gisseldramaet i Algerie. Han var Statoils plassjef, vice president operations, på In Aménas da gisselaksjonen skjedde. Tore giftet seg med min mor den 8. mai 1981, da jeg var bare åtte år. Vi har hatt et nært og godt forhold, sier Holmås i en uttalelse.

- Mine tanker går til alle dem som har opplevd frykt og trusler. Min dype medfølelse går til alle dem som har mistet eller frykter at de har mistet et familiemedlem eller en venn. Jeg takker Statoil og alle andre som har vist omsorg, og alle dem som har stått på for å redde liv de siste dagene, sier utviklingsministeren.

Disse er savnet Statoil offentliggjorde navnene på de fem nordmennene i samråd med de pårørende, etter at ingen nye opplysninger er kommet om de savnede. Den fullstendige oversikten er som følger:

Tore Bech (58), Bergen 

Hans M. Bjone (55), Brandbu 

Victor Sneberg (56), Sandnes 

Thomas Snekkevik (35), Austrheim 

Alf Vik (43), Grimstad