Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
KOM MED BESKYLDNINGER: USAs president Donald Trump kom med flere ubegrunnede og høyst spekulative beskyldninger mot tidligere visepresident Joe Biden under et intervju med Fox News søndag. Video: AP Vis mer

Mener Biden er uskikket:

- Han er mentalt skrudd

USAs president Donald Trump går løs på Demokratenes antatte presidentkandidat Joe Biden etter at nye målinger viste økt misnøye med Trumps coronapolitikk.

- Han er skrudd, han er mentalt skrudd, sa Trump om tidligere visepresident Biden i et omfattende intervju med Fox News søndag.

Trump hevdet at demokraten ikke er skikket til å lede landet, og at dersom han vinner presidentvalget 3. november, så kommer han til å «ødelegge dette landet».

LEDER PÅ MÅLINGER: Demokratenes presidentkandidat Joe Biden leder foran president Donald Trump på flere målinger de siste dagene. Foto: Olivier DOULIERY / AFP / NTB scanpix
LEDER PÅ MÅLINGER: Demokratenes presidentkandidat Joe Biden leder foran president Donald Trump på flere målinger de siste dagene. Foto: Olivier DOULIERY / AFP / NTB scanpix Vis mer

Trump sliter på flere fronter i møte med en kraftig spredning av koronaviruset, demonstrasjoner mot rasisme og politivold og en økonomi som er hardt rammet av pandemien.

En ny nasjonal måling fra Washington Post og ABC News gir dessuten Biden en ledelse på hele 15 prosentpoeng over Trump blant registrerte velgere.

AVSLØRER: Trumps niese, Mary Trump, kommer med flere sjokkerende påstander om Trumps liv. Video: Scanpix Vis mer

Spekulative beskyldninger

Presidenten kom med flere ubegrunnede og høyst spekulative beskyldninger mot den tidligere visepresidenten og påsto blant annet at Biden kommer til å tredoble skattene og kutte bevilgningene til politiet.

- Religion kommer til å forsvinne, hevdet Trump og viste til at demokratiske tjenestemenn har forbudt store gudstjenester i et forsøk på å hindre spredning av coronaviruset.

Sliter på målingene

Intervjuet var tatt opp på forhånd og ble sendt på TV søndag. Ferske meningsmålinger viser at støtten til Biden er økende. Samtidig tviler velgerne i stadig større grad på Trumps håndtering av pandemien.

Trump har tidligere benektet å ta på seg noe som helt ansvar for blant annet testingen for coronavirus nasjonalt. Under søndagens intervju hadde imidlertid pipa fått en litt annen lyd.

TRIPPELTRUMP: Henry Østhassel fra Lista var så sikker på Trump-seier at han satset 100.000 kroner på det. For gevinsten kjøpte han en Opel Bolt, produsert i Detriot. Listamannen er svoren Trump-tilhenger, og har dessuten dekorert garasjeporten sin med bilde av det ovale kontor. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Hør her. Jeg tar det fulle og hele ansvaret for alt, for det er det min jobb å gjøre, svarte Trump da han ble spurt om sin håndtering av pandemien, ifølge The Guardian.

- Får rett til slutt

Ifølge CNN sto han imidlertid på sitt i håndteringen av viruset, som den siste tiden har ført til stadig nye smitterekorder i USA.

- Jeg kommer til å få rett til slutt. Du vet at jeg sa «det kommer til å forsvinne». Jeg sier det igjen.

Under intervjuet ble Trump fortalt at Biden har en betydelig ledelse over Trump i en ny Fox-måling av velgernes syn på både håndtering av pandemien og protester.

Trump avfeide meningsmålingene som «falske» og sa at Det hvite hus' undersøkelser viser at han kommer til å vinne både nasjonalt og i avgjørende vippestater.

- Jeg taper ikke

Under Fox News-intervjuet ble presidenten også spurt om han vil akseptere valgresultatet dersom Biden vinner i november.

- Jeg taper ikke, fordi det er falske målinger, sa Trump og la til:

- Jeg får se. Jeg kommer ikke bare til å si ja. Jeg kommer ikke til å si nei, og det gjorde jeg ikke sist gang heller.

Det er særlig i delstatene i sør og i vest, der en rekke guvernører gjenåpnet næringslivet til tross for at epidemien fortsatte, at det dag for dag registreres nye høye koronatall i USA.

I Florida, Texas og California har det daglig vært rundt 10.000 nye smittetilfeller den siste tiden. Totalt har USA nå over 3,8 millioner påviste tilfeller og rundt 143.000 koronarelaterte dødsfall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!