- Han er min eneste sønn

Faren til selvmordsbomberen er i sjokk.

STORBRANN: Her jobber brannfolk med å slukke den voldsomme brannen som oppsto da en bil eksploderte i 17-tida i går. Foto: Reuters TV/Scanpix
STORBRANN: Her jobber brannfolk med å slukke den voldsomme brannen som oppsto da en bil eksploderte i 17-tida i går. Foto: Reuters TV/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter episoden i Stockholm i går ettermiddag har den svenske avisen Expressen vært i kontakt med selvmordsbomberens familie.

Det var like før klokka 17 i går at nyhetsbyrået TT og sikkerhetspolitiet Säpo mottok trusler pr e-post. Få minutter seinere eksploderte en bil i Drottningggatan - før selvmordsbomberen sprengte seg selv 300 meter unna.

Skrudde av telefonen - Han er min eneste sønn. Vi prøvde å ringe han tidligere, men telefonen hans var skrudd av, sier faren til avisen.

- Han var hjemme på fredag, våknet lørdags morgen og dro av gårde. Han sa ikke hvor han skulle. Hadde jeg visst hvor han var hadde jeg fortalt det. Hele familien er i sjokk og ønsker å finne ut hva som har skjedd, sier mannens far.

Politiet tror bomben på kroppen til mannen som sprengte seg i lufta i Stockholm detonerte for tidlig, og at bombemannen var på vei til en folkerik plass.

Sto sammen med mann Expressen skriver at politiet jakter på en mann som skal ha stått og pratet med den mistenkte selvmordsbomberen før eksplosjonene lørdag ettermiddag.

Politiet har ifølge avisa en teori om at bomben på mannens kropp detonerte for tidlig, og at målet var å ramme en større folkemengde.

- Han var på vei til en folkerik plass, sier en anonym kilde.

Bekrefter En politikilde bekrefter overfor avisa at det er en sammenheng mellom selvmordsbomberen og brevet som ble sendt til nyhetsbyrået TT og det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

- Men det er uklart om det er han selv som har sendt det, sier Expressens kilde.

Stockholmspolitiet er ifølge NTB fortsatt tilbakeholden med opplysninger.

- Vi har ennå ikke identifisert den døde mannen, sier talskvinne Petra Sjölander.

SPRENGTE SEG SELV: Familien er i sjokk, forteller selvmordsbomberens far. Foto: REUTERS/Fredrik Persson/Scanpix
SPRENGTE SEG SELV: Familien er i sjokk, forteller selvmordsbomberens far. Foto: REUTERS/Fredrik Persson/Scanpix Vis mer