Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han er Norges rikeste ordfører

Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch kan glede seg over en formue på 228 millioner kroner.

RIKEST I SANDEFJORD: Ordfører i Sandefjord Bjørn Ole Gleditsch (H) er fortsatt den rikeste ordføreren i Norge. Ingen andre ordførere er i nærheten av å ha like stor formue.
Foto. Pål Terje Støtvig
RIKEST I SANDEFJORD: Ordfører i Sandefjord Bjørn Ole Gleditsch (H) er fortsatt den rikeste ordføreren i Norge. Ingen andre ordførere er i nærheten av å ha like stor formue. Foto. Pål Terje Støtvig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den desidert rikeste ordføreren de siste åra, har vært Høyre-mannen Bjørn Ole Gleditsch, som bærer ordførerkjedet i Sandefjord. I fjor var Gleditsch registrert med en formue på hele 206 millioner kroner.

I år har formuen økt og er nå på over 228 millioner kroner.

Du kan selv sjekke hvor rik din ordførerer er nederst i nettsaken.

Jotun-riking Formuen stammer fra arven etter malingprodusenten Jotun, som i 1920 var en fargehandel som leverte maling til fangstbåtene i hvalfangstbyen Sandefjord. Etter det har selskapet bare vokst.

Helsemessig har det ikke vært et like godt år for Gleditsch, i sommer ble han nemlig rammet av blodpropp.

- Det gjorde vondt, og jeg ble redd, sier han om sykdomsperioden til Sandefjords blad.

Slo Fabian Oslos Ordfører Fabian Stang er kun slått av Richard Ivar Buch på ordførertoppen over høyest inntekt. Høyre-ordføreren i Farsund kommune i Vest-Agder, er også reder, som kan forklare lønnen på 5 604 859 kroner.

I fjor vurderte faktisk Buch å henge opp ordførerkjedet for godt. Årsaken var at han mottok trusselbrev som omhandla ordførerens moralske standard og tar blant annet opp forhold som alkoholisme, at han har en sønn utenfor ekteskapet og at han har en elskerinne fra Brasil, skriver Farsunds Avis.

- Når først disse brevene var blitt sendt, var det ingen vei tilbake. Jeg kunne enten trekke meg eller spille med åpne kort, sier Buch.
Farsunds ordfører valgte altså det siste.

Den beste lønna i fjor hadde Molde-ordfører Jan Petter Hammerø. Og i tillegg til 2,8 millioner kroner i lønn, holdt jazz-byens øverste folkevalgte seg med en formue på 2,1 millioner.

Siddiskvinne på topp Alle de ti best betalte ordførerne er menn. I fjor var første kvinne på lista var Sandnes-ordfører Norunn Marie Østråt Koksvik (H). Hun hadde ei lønn på 1,1 millioner kroner. Nå som Koksvik ikke er ordfører lenger har en annen siddiskvinne tatt over.

I år er det nemlig ordfører i oljebyen Stavanger, Christine Sagen Helgø (H), som tjente mest av de kvinnelige ordførerene med en inntekt på rundt én million.

På lista over de 50 best betalte ordførerne er det bare sju kvinner.

ENESTÅENDE: Ingen andre kvinnelige ordførere tjener mer enn Christine Sagen Helgø som er ordfører i Stavanger. 
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
ENESTÅENDE: Ingen andre kvinnelige ordførere tjener mer enn Christine Sagen Helgø som er ordfører i Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media