Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Han er «norgesmester» i konkurser

Lloyd Karl Kleivene (60) har satt en lite attraktiv norgesrekord. Han har flest konkurser og tvangsavviklinger de siste fem åra.

KONKURS-KONGE: Samlede krav i Lloyd Kleivenes mange konkursselskaper utgjorde over en halv milliard kroner i januar 2015 (bildet). Foto: ANDERS MARTINSEN
KONKURS-KONGE: Samlede krav i Lloyd Kleivenes mange konkursselskaper utgjorde over en halv milliard kroner i januar 2015 (bildet). Foto: ANDERS MARTINSEN Vis mer

Konkursene har ført til store økonomiske tap og store menneskelige lidelser for andre. I kjølvannet av konkursene ble Kleivene tiltalt for grov økonomisk kriminalitet.

Dagbladet har – til en artikkelserie som starter i dag – innhentet et materiale over alle selskaper og personer i ansvarlige roller som har gått konkurs i Norge siste fem år. Vi har rangert «konkurstoppen», og utelatt personer med ryddige konkurser. På denne «verstinglista» har Kleivene uoffisiell norgesrekord siden 2013, med 34 konkurser og tvangsavviklinger.

Konkursryttere går konkurs igjen og igjen, mer eller mindre med vilje, og lar andre ta regningen. Samfunnet greier sjelden å stanse dem.

Dagbladet har identifisert konkursgjengangere med opptil 50 konkurser i løpet av karrieren, altså langt mer enn Kleivene. Men de siste fem åra har Kleivene rekorden.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?