Barack og Michelle Obama

- Han er ødelagt

USAs tidligere president Barack Obama letter på sløret om konas rolle i vennskapet med rockestjerna Bruce Springsteen.

ÅPENHJERTIG: USAs tidligere president åpner opp om vennskapet med Bruce Springsteen. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
ÅPENHJERTIG: USAs tidligere president åpner opp om vennskapet med Bruce Springsteen. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom boka til tidligere president Barack Obama og artisten Bruce Springsteen, med tittelen «Renegades: Born in the USA». Duoen har siden februar laget en podkast med samme navn, og delt deres syn på rasisme, musikk, oppvekst, politikk og mannsrollen.

Siden Obama og Springsteen møttes for første gang under et valgkamparrangement i 2008, har det utviklet seg et nært vennskap mellom de to.

Sistnevnte avla nemlig flere besøk i Det hvite hus da ekteparet Obama holdt til der. Han spilte også på den daværende presidentens innsettelsesseremoni.

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

- Forstår sine mangler

I anledning bokutgivelsen stilte duoen opp til et TV-sendt intervju på CBS-programmet «Sunday Morning». Der lettet Obama på sløret om starten av vennskapen med rockestjerna. Det skal nemlig ha vært Michelle Obama som oppfordret ham til å tilbringe mer tid med Springsteen.

- Michelle sa: «Du vet, han forstår alle sine feil og mangler som mann, og du ser ikke ut til å forstå akkurat hvor ødelagt du er», fortalte Obama om samtalen med kona.

Obama har tidligere åpnet opp om forholdet til Michelle. I selvbiografien fra november - med tittelen «Et lovet land» - røpet han hvordan tida som president påvirket ekteskapet deres. Den tidligere presidenten skrev at kona - til tross for hennes suksess og popularitet, hadde en «fornemmelse av en underbyggede anspenthet i henne».

«Det var som at all hennes tidligere frustrasjon ble mer konsentrert, mer ekte, uavhengig av om det var rundt mitt altoppslukende arbeid, eller hvordan politikken gjorde familien sårbar for angrep og kritikk, eller følelsen av at venner og familie behandlet hennes rolle som mindre viktig», skrev Obama.

Obama skrev om ei tid da paret følte seg lettere - da Michelles smil var «mer konstant» og kjærligheten «mindre tynget», og hvordan han fryktet at de aldri ville oppleve en slik tid igjen.

BASKET: Barack Obamas stunt i Michigan et par dager før valgdagen i USA, går nå viralt i sosiale medier. Video: Barack Obama / Rødt Kort Vis mer

Tunge perioder

Også Michelle Obama har snakket åpenhjertig om ekteskapet med USAs tidligere president, og hvordan det til tider har vært noe humpete. I podkasten «The Michelle Obama Podcast» meddelte hun i 2020 at det i ethvert parforhold kommer til å være tunge perioder - særlig om man har små barn.

Hun understreket imidlertid at de har et «veldig sterkt ekteskap».

- Det var tider der jeg ønsket å dytte Barack ut av vinduet. Jeg sier det fordi du må vite at følelsene kommer til å være intense. Men det betyr ikke at du gir opp. Og disse periodene kan vare lenge - de kan vare i mange år, sa hun ifølge The Guardian.

VAKSINE-OPPFORDRING: Donald Trumps oppfordring om å ta vaksine ble ikke spesielt godt mottatt, da han snakket på et velgermøte i Alabama i helga. Foto: Marvin Gentry / Reuters / NTB Vis mer

Ensomt og smertefullt

I selvbiografien «Becoming» fra 2018 fortalte hun om at hennes første graviditet endte i spontanabort - og hvordan tida var ensom, smertefull og ekstremt demoraliserende. Mens hun gjennomgikk prosessen med prøverørsbefruktning, var ektemannen opptatt med jobben.

- Det var kanskje da jeg for første gang ble irritert på politikken og Baracks ekstreme engasjement for arbeidet. Eller kanskje jeg bare følte på byrden ved å være kvinne.

- Uansett, han var borte og jeg var hjemme med alt ansvaret (…). Han var omsorgsfull og engasjert, han gjorde alt han kunne. Han leste alt av litteratur om prøverørsbefruktning og kunne snakke med meg hele kvelden om det, men hans eneste plikt var egentlig bare å møte opp på legens kontor og gi litt sæd, skrev Michelle.

Det var i 2008 at Barack Obama vant det amerikanske presidentvalget for demokratene, og dermed flyttet inn i Det hvite hus. Her ble han og familien værende i åtte år, før de måtte gi nøklene til Donald Trump i januar 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer