Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er og blir en terrorist og en fare for rikets sikkerhet

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk mener mulla Krekar viser sitt sanne ansikt i NRK-intervju.

-IKKE REDD: Vebjørn Selbekk mener mulla Krekar er en klovn, men er bekymret for at Krekars ideer kan påvirke andre.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
-IKKE REDD: Vebjørn Selbekk mener mulla Krekar er en klovn, men er bekymret for at Krekars ideer kan påvirke andre. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De som lager Muhammed-karikaturer, må dø. De tråkker på vår verdighet, våre prinsipper og vår tro, sier mulla Krekar (58) i et intervju med NRK.

Dette får Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til å reagere. Selbekk ble landskjent da han som sjefredaktør for avisa Magazinet i 2006 trykket faksimiler av 12 Muhammed-karrikaturer som tidligere var blitt publisert i Jyllandsposten. 

- Dette viser hvem mulla Krekar er. Han har prøvd å fremstille seg selv som en hyggelig bestefar som lager tekstilprodukter til fangevoktere på Kongsvinger fengsel. Nå han på nytt truer ser vi hvem han egentlig er, sier Selbekk til Dagbladet. 

- Han er og blir en terrorist og en fare for rikets sikkerhet. Dette viser hvor riktig det er å sende ham bort hvor han ikke kan påvirke og bidra i en radikaliseringsprosess. Han hører ikke hjemme her.  

 
- Blir du redd?

-Nei,  jeg ser på mulla Krekar som en klovn, svarer Sekbekk.

Han legger til at han regner med at PST har god oversikt over hvor han befinner seg og hva han gjør.

Selbekk er mer bekymret for at Krekars ideer skal spre seg.

 - Det som bekymrer meg er hvilken påvirkning hans ideer kan ha på andre. Vi bør alle sammen være urolige når vi ser hvilke problemer vi har med fremmedkrigere og radikalisering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!