Han er oligark, sjokoladekonge og landets president - nå må han rydde opp i Ukraina

Ved siden av krigen i øst er kampen mot de styrtrike oligarkene den ukrainske regjeringens største utfordring. Problemet er at presidenten er en av dem.

GRUNN TIL Å BITE NEGLER?  Ukrainas president Petro Porosjenko må ta et oppgjør med oligarkene. Foto: Corbis / NTB Scanpix
GRUNN TIL Å BITE NEGLER? Ukrainas president Petro Porosjenko må ta et oppgjør med oligarkene. Foto: Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvem styrer egentlig i Ukraina? Så langt i Ukrainas historie som selvstendig nasjon har svaret vært et det er oligarkene. Det er de styrtrike mennene - og ei kvinne - som stjal verdiene da den sosialistiske økonomien kollapset og økonomien ble privatisert. I Ukraina er det politiske klaner - også kalt partier - som er bygget rundt oligarker, for å forsvare deres interesser. Økonomiske interesser.Det beste eksemplet er Ukrainas rikeste mann, Rinat Akhmetov. Han var en svær alliert - og sponsor - av president Viktor Janukovitsj, mannen som måtte rømme fra Kiev under revolusjonen i februar 2014.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer