Voldsepisode mellom russ på gresk øy:

- Han er preget av saken

Bildet av 18-åringen, som ble skadd på den greske øya Ios, viser at han hadde et dypt sår på halsen.

SKADD: Det har blitt frigitt et bilde som viser skaden som fornærmede er påført i halsen under slåsskampen på øya Ios i Hellas. Bilde er frigitt via bistandsadvokat, i samråd med fornærmede og familien.
Foto: Privat / NTB scanpix
SKADD: Det har blitt frigitt et bilde som viser skaden som fornærmede er påført i halsen under slåsskampen på øya Ios i Hellas. Bilde er frigitt via bistandsadvokat, i samråd med fornærmede og familien. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

Bildet over viser den 18 år gamle mannen som natt til mandag ble skadd i en voldsepisode på den greske øya Ios, der han blant annet skal ha blitt stukket i halsen med en flaske.

- Han har det etter forholdene bra, men er preget av saken, sier mannens bistandsadvokat, Marte Svartstad Brodtkorb, til Dagbladet i kveld.

I samråd med fornærmede og familien ble et bildet av fornærmedes skader torsdag frigitt. Bildet viser et dypt sår på halsen til fornærmede.

18-åringen kom hjem til Norge i går kveld, forteller hun videre.

- Nå skal gresk politi etterforske saken, og vi forholder oss til det, sier Brodtkorb.

Løslatt

Mandag ble en annen norsk tenåring siktet for drapsforsøk etter denne voldshendelsen.

Han ble i går løslatt etter å ha sittet i varetekt i to dager, og han har forlatt Hellas.

Han nekter straffskyld, men er pålagt å returnere når saken kommer for retten om et halvt års tid, skriver NTB.

- Det er ikke noe ønske fra fornærmede eller hans familie at siktede skal sitte i varetekt, sier fornærmedes bistandsadvokat, Brodtkorb til dette.

Gresk politi sier til VG at det kan bli utstedt en internasjonal arrestordre hvis siktede blir dømt. Og hvis han kommer til Hellas igjen, risikerer han fengsling.

Norsk politi har ikke blitt kontaktet av gresk politi, og Kripos sier at de foreløpig ikke er koblet inn i saken, skriver NTB.

Sjokkert

De to involverte tenåringene kommer begge fra østlandsområdet, og var på øya med en rekke andre nordmenn i forbindelse med en arrangert russetur da hendelsen skjedde

Den siktede 18-åringens forsvarer Kim Gerdts sier at hans klient tar situasjonen tungt.

- Siktelsen er han også sjokkert over. At det har vært et slagsmål og provokasjon er greit, men siktelsen for drapsforsøk har sjokkert min klient, har Gerdts tidligere uttalt til Dagbladet.

Begge tenåringene er fra Bærum. De var på tur med den østerrikske reisearrangøren Life is a beach party, som arrangerer russeturer.