- Han er psykisk syk, det er vondt å se

Flykaprerens bestevenn i sjokk etter vennenes desperate kapringsforsøk.

SJOKKERT: Osman Arikan (til høyre), bestevennen til den 39 år gamle kapreren, beskriver ham som en rolig og snill mann. Samtidig sliter kapreren (til venstre) med psykisk sykdom, ifølge vennen. Foto: Avisa Hordaland / Privat
SJOKKERT: Osman Arikan (til høyre), bestevennen til den 39 år gamle kapreren, beskriver ham som en rolig og snill mann. Samtidig sliter kapreren (til venstre) med psykisk sykdom, ifølge vennen. Foto: Avisa Hordaland / PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det forteller flykaprerens bestevenn, Osman Arikan, til Avisa Hordaland.

- Han sa flere ganger at han skulle lage mange problemer for verden, men jeg sa han måtte roe seg ned og oppføre seg skikkelig, så lenge han var her i landet, forteller vennen til Avisa Hordaland.

UDI gjennomgår rutinene Flykapreren hadde fått sin asylsøknad avslått og ble sendt hjem til Tyrkia i går. Det skjedde uten politieskorte, som Dagbladet meldte tidligere i dag. 39-åringen ønsket selv å returnere til Tyrkia.

- Verken flyselskap, politi eller vi kan helgardere oss mot at uforutsette ting skjer, selv etter å ha vurdert saken grundig. Men vi skal nå gjennomgå rutinene internt for å finne ut om det er noe mer vi kunne gjort, sa Bente E. Engelsland, kommunikasjonsdirektør i UDI, til Dagbladet.

Osman Arikan snakket seinest i går formiddag med vennen sin, da nevnte han ikke at han skulle reise hjem til Tyrkia.

- Han fortalte meg at han var i Oslo og skulle inn på UDI for å ordne noe, sier Osman Arikan, som onsdag kveld ikke fikk tak i vennen som hadde blitt flykaprer.

- Psykisk syk Først i dag tidlig forsto han at det var vennen som hadde skreket ut at han hadde en bombe på kroppen, og blitt overfalt av nordmannen Dag Gjerstad.

Arikan sitter nå sjokkert tilbake.

- Jeg hadde aldri trodd at han skulle finne på dette. Jeg har kjent ham i snart tre år, på den tida har jeg lært å kjenne en rolig og snill mann. Han er psykisk syk og det har vært veldig vondt å se hvor mye dårligere han er blitt de siste åra. Han var en frisk og rask mann da han kom til Norge, sier Arikan til Avisa Hordalan.