Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er sint og forbanna

Sigrid-siktet (37) ønsker seg løslatt og vekk fra Dikemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 37 år gamle Ålesund-mannen, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), framtilles for videre varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Rettsmøtet gikk for åpne dører, men pressen er ilagt såkalt referatforbud. Politiet ønsker at han skal videre varetektsfengsles i fire nye uker, mens siktede selv motsetter seg dette. 37-åringen observeres for tida av sakkyndige på psykiatrisk avdeling Dikemark, og personell derfra er til stede i retten.

Siktede stilte i retten med lys skjorte og bukse. Han snakket lavt til dommeren da han avga forklaring og svarte på spørsmål i retten. Han begjærte seg løslatt fra varetekt og ønsker seg vekk fra Dikemark.

- Min klient er sint, forbanna og lei av å sitte på Dikemark, sier advokat John Christian Elden, 37-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Siktede lot seg også avbilde i retten i dag. 37-åringen har den siste tida vært til psykiatrisk observasjon for å finne ut om han er strafferettslig tilregnelig eller ikke. Ifølge Elden skal han overføres tilbake til fengsel igjen 28. januar dersom Oslo tingrett ikke finner at han skal løslates.

VARETEKTSFENGSLING: Ålesund-mannen (37) framstilles for videre varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VARETEKTSFENGSLING: Ålesund-mannen (37) framstilles for videre varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Vi mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke ham for drap. Politiet sier selv til mediene at det kan ha vært et bildrap. Da er det grunnlag for varetektsfengsling, sier Elden.

Politiets hovedteori er at 37-åringen var alene om drapet. Det er blant annet funnet blod etter jenta i en campingvogn 37-åringen disponerte inne i en låve på Bryn i Oslo.

Schjetne ble funnet drept 3. september i fjor. Da hadde hun vært savnet siden natt til 5. august. 16-åringen ble funnet skjult i et skogsholt ved et verksted i Kolbotn. Verkstedet ble disponert av en 64 år gammel mann, som også er siktet i saken. Han er løslatt fra varetekt. De to siktede ble pågrepet samtidig i verkstedetog omtales som «mekkekompiser».

Retten har nå trukket seg tilbake for å vurdere om 37-åringen skal varetektsfengsles videre eller ikke.

Dagbladet følger saken.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!