- Han er sint og forbanna

Sigrid-siktet (37) ønsker seg løslatt og vekk fra Dikemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 37 år gamle Ålesund-mannen, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), framtilles for videre varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Rettsmøtet gikk for åpne dører, men pressen er ilagt såkalt referatforbud. Politiet ønsker at han skal videre varetektsfengsles i fire nye uker, mens siktede selv motsetter seg dette. 37-åringen observeres for tida av sakkyndige på psykiatrisk avdeling Dikemark, og personell derfra er til stede i retten.

Siktede stilte i retten med lys skjorte og bukse. Han snakket lavt til dommeren da han avga forklaring og svarte på spørsmål i retten. Han begjærte seg løslatt fra varetekt og ønsker seg vekk fra Dikemark.

- Min klient er sint, forbanna og lei av å sitte på Dikemark, sier advokat John Christian Elden, 37-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Siktede lot seg også avbilde i retten i dag. 37-åringen har den siste tida vært til psykiatrisk observasjon for å finne ut om han er strafferettslig tilregnelig eller ikke. Ifølge Elden skal han overføres tilbake til fengsel igjen 28. januar dersom Oslo tingrett ikke finner at han skal løslates.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer