- Han er snill som et lam og jeg har aldri sett han slå noen

Sier talsmann for menigheten til den voldssiktede imamen (51).

SLÅR IKKE: Sekretær og samfunnskontakt Baddar Kiani sier at han aldri har sett noe til at den siktede imamen (51) slår. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SLÅR IKKE: Sekretær og samfunnskontakt Baddar Kiani sier at han aldri har sett noe til at den siktede imamen (51) slår. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Talsmann for menigheten der den voldssiktede imamen jobber benekter at den 51 år gamle mannen har utøvd vold mot barn.

Det forteller samfunnskontakt Baddar Kiania ved Islamic Culture Society of Buskerud & Vestfold til Dagbladet.

- Han er snill som et lam, og jeg har aldri sett han slå noen. Jeg var selv elev hos imamen da jeg var barn og i dag går mine barn hos ham. Jeg har aldri sett noe bevis på at han slår, sier Kiani.

- Han slår ikke
Kiani forteller at politiet kom til moskeen torsdag i forrige uke. Da ba de imamen bli med til politistasjon for avhør, mens de gjennomsøkte lokalet for å finne beviser for at det har pågått fysisk avstraffelse.

Ifølge politiet søkte de etter en stokk eller kjepp uten å finne noe.

51-åringen er nå siktet for å ha utøvd vold mot barn, men nekter straffskyld.

- Jeg forteller sannheten: Han slår ikke. Men han er streng og det skal en lærer være, sier Kiani, som selv har vært medlem av menigheten i 15 år og gikk i koranskolen i tre år som barn.

Kiani sier han selv har opplevd at lærere på Fjell skole har vært langt strengere mot barna enn det imamen har vært.

- Han er myk som person, men kan være høylytt. Og hvis elevene ikke er stille kan de bli bedt om å sette seg i hjørnet.

- Som i en skammekrok?

- Ja, da må de sitte alene en stund. Barna kan også bli bedt om å komme tidligere, sier sekretæren for menigheten.

Må nesten le
Han sier til Dagbladet at han nesten må le av voldsanklagene og mener medieoppmerksomheten er overdimensjonert. Samtidig synes han anklagene er svært sårende.

På søndag ble alle foreldrene til barna som går på menighetens koranskole samlet til møte. Der kom det ikke fram noen klager om vold, og ifølge Kiani ga alle foreldrene sin fulle støtte til imamen.

Kiani føler seg derfor overbevist om at politiet ikke vil komme særlig langt i etterforskningen.

- Politiet kommer ikke til å finne bevis, sier Baddar Kiani til Dagbladet.

Politiet i Søndre Buskerud politidistrikt ble kjent med voldsanklagene mot den nå siktede imamen tilbake i 2002. Siktelsen mot imamen bygger på bekymringsmeldinger fra skoler og barnehager i lokalmiljøet. Også bekymrede foreldre har kommet med anonyme tips til politiet.

Av frykt for at familier eller barn skal bli utstøtt fra sine miljøer, har politiet valgt å ikke avhøre barn og foreldre under etterforskningen av saken.

AVLYST: Koranundervisningen i menigheten Islamic Culture Society of Buskerud & Vestfold ble avlyst i dag. Noen av barna møtte opp til avtalt tid. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
AVLYST: Koranundervisningen i menigheten Islamic Culture Society of Buskerud & Vestfold ble avlyst i dag. Noen av barna møtte opp til avtalt tid. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer