Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er svært preget, sønderknust og fortvilet over det som har skjedd

23-åring siktet etter dødsfall i Åndalsnes.

SAMLES: Folk har lagt ned blomster og tent lys for ham i hele dag, forteller naboer til Dagbladet. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAMLES: Folk har lagt ned blomster og tent lys for ham i hele dag, forteller naboer til Dagbladet. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅNDALSNES / OSLO (Dagbladet): Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk klokka 03.30 melding om at en 21-år gammel mann ble funnet livløs ved Åndalsnes samfunnshus. En 23 år gammel mann ble kort tid etterpå pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse.

Den siktede 23-åringen har blitt avhørt av etterforskere hele morgenen, og mannens forsvarer, advokat Øyvind Panzer Iversen, forteller at hans klient erkjenner at det var en tildragelse i forkant av hendelsen.

Kjente til hverandre Advokat Iversen ønsker ikke å si noe om klienten erkjenner straffskyld i henhold til siktelsen.

- Han er svært preget, sønderknust og fortvilet over det som har skjedd. Det er et lite lokalsamfunn. De involverte er ikke venner, men kjenner til hverandre, sier han til Dagbladet.

Politiet sier det har vært en konfrontasjon mellom siktede og den døde 21-åringen, og mener derfor det er grunn til å anta at pågrepne kan ha noe med dødsfallet å gjøre.

- Tragisk I ettermiddag har folk samlet seg både her; utenfor samfunnshuset der de to skal ha slåss i forkant av dødsfallet - og på kommunens kulturhus nederst i Romsdalen, der det bor om lag 2500 mennesker. 

TENNER LYS: På stedet der mannen ble erklært død natt til søndag. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TENNER LYS: På stedet der mannen ble erklært død natt til søndag. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Dette er ikke annet enn tragisk. Jeg tenker også veldig på familien til mannen som er siktet. Det er vondt, veldig vondt, sier en kvinne som ikke ønsker navnet sitt i avisa. 

Hun bor like i nærheten av stedet der mannen ble erklært død, men sier hverken hun eller de hun har snakket med i området hørte noe til slåssingen. 

- Jeg har så vondt av alle de involverte i denne saken. Det har vært folk her med blomster og for å tenne lys i hele dag, sier hun. 

- Ingen ytre skader Forsvarer Panzer Iversen sier til NTB at hans klient har vanskelig for å se at konfrontasjonen eller tildragelsen kan ha ført til dødsfallet.

- Det var ingen ytre skader vi kunne se. Så det er en ukjent faktor hva han døde av. Det vil obduksjonen eventuelt finne svar på, sier operasjonsleder Kjell Biesmans ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Åndalsnes Avis.

I SORG: Flere unge mennesker samler seg for å tenne lys for 21-åringen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I SORG: Flere unge mennesker samler seg for å tenne lys for 21-åringen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Ut over at siktede har forklart seg om sin involvering i hendelsen, vil politiet av etterforskningsmessige grunner ikke gi opplysninger om hva som har kommet fram i dette avhøret og ellers hva som er grunnlaget for siktelsen. Advokat Iversen ønsker heller ikke gå nærmere inn på opplysningene som kom fram i avhør.

- Jeg kan ikke si så mye om hva som er kommet fram i avhør annet enn at han er svært innstilt på å samarbeide med politiet, sier Panzer Iversen.

Ifølge Sunnmørsposten vil påtaleansvarlig  vurdere varetektsfengsling i løpet av søndag kveld.

Søker vitner På Åndalsnes samfunnshus arrangerte neste års russ en halloween-fest. Den avdøde ble funnet ved samfunnshuset, men rektor ved Rauma videregående skole forteller at festen ble avsluttet 02.00.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk melding om dødsfallet klokka 03.30.

SPERRET AV: Rett over veien for samfunnshuset, har politiet satt opp sperringer.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPERRET AV: Rett over veien for samfunnshuset, har politiet satt opp sperringer. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Da politiet ankom få minutter etter kl 03.30 i natt, ble de av vitner gjort oppmerksom på siktede, som skal ha sett eller hørt om det som hadde skjedd, skriver Åndalsnes avis.

- Det var flere vitner som var på stedet som har gitt sin forklaring, men vi ber om at alle som var til stede på det aktuelle stedet melder seg for politiet, sier operasjonsleder Biesman.

 SPERRET AV: Politiet har satt ut politisperringer der en mann i natt ble funnet død. Foto: Stein Siem/Åndalsnes Avis
SPERRET AV: Politiet har satt ut politisperringer der en mann i natt ble funnet død. Foto: Stein Siem/Åndalsnes Avis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media