Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lieberman kan bli FBIs nye sjef

Han er Trumps FBI-favoritt: - En «pain in the butt» for begge partier

Uavhengig politiker får skryt, men ikke alle er like begeistret for James Comey's mulige etterfølger.

MULIG FBI-DIREKTØR: Joe Lieberman. Her under en høring i det amerikanske Senatet tilbake i januar. Foto: EPA/ERIK LESSER/NTB Scanpix
MULIG FBI-DIREKTØR: Joe Lieberman. Her under en høring i det amerikanske Senatet tilbake i januar. Foto: EPA/ERIK LESSER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joe Lieberman er Donald Trumps førstevalg til å etterfølge James Comey som FBI-direktør.

Det bekrefter USAs president overfor NBC. 75-åringen, som tilbake i 2000 var visepresidentkandidat for demokraten Al Gore, har lang fartstid som senator for Demokratene, men er nå politisk uavhengig.

- Han er ikke lett å skubbe seg på. Det vet både republikanere og demokrater godt. Han har vært en «pain in the butt» for begge partier, sier Connecticut-senator Chris Murphy til den amerikanske kanalen.

NEKTER Å SVARE: Under en pressekonferanse på Det hvite hus med den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan, fikk Donald Trump spørsmål om hvorvidt han delte hemmeligstemplet informasjon med russiske myndigheter uken før. Det nektet han å svare på. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Bør ikke styres av politikere

Demokraten overtok Liebermans verv som senator i 2013, og skryter av sin forgjengers egenskaper.

Likevel mener Murphy at Trump bør velge en kandidat uten politisk bakgrunn, en forutsetning som ekskluderer Lieberman.

Den tidligere Al Gore-makkeren har heller ikke erfaring fra FBI, noe republikaneren Lindsey Graham ønsker seg, ifølge NBC.

Det gjør også den tidligere FBI-agenten Clint Watts.

- Jeg har stor respekt for Lieberman, men FBI bør ikke styres av politikere. Vi bør få en direktør som aldri har kjempet om stemmer, sier Watts overfor The Atlantic.

Støtte fra McCain

Om Trump likevel faller ned på valget av Lieberman, kan han imidlertid vente seg støtte fra flere kjente navn i Senatet. Ifølge NBC har blant annet John McCain, en av Trumps argeste kritikere i eget parti, et nært forhold til politikeren.

Dette blant annet fordi Lieberman valgte å støtte McCain framfor Obama i 2013-valget.

- Han har mer erfaring enn alle mine demokrat-kolleger til sammen, så blås i dem. Det kan du sitere meg på, skal Arizona-senatoren ha sagt til PBS Newshour, ifølge Time.

Comey-kritikk

Samme magasin siterer Donald Trump på at han er «veldig nær» i å ta et valg.

Presidenten har fått krass kritikk for å sparke forgjengeren James Comey. Dette fordi FBI for øyeblikket gransker Trump-apparatets påståtte samarbeid med Russland under fjorårets valg.

Natt til torsdag ble den tidligere FBI-direktøren Robert Mueller utnevnt til spesialetterforsker i saken som Trump selv har avvist skyld i.

- Dette er den største heksejakten i USAs historie, skrev Trump på Twitter i går.

Donald Trump mener også at etterforskningen ikke er bra for USA.

- Jeg tror at den ødelegger landet vårt, fordi den viser at vi er et splittet land som ikke står sammen, sier presidenten, ifølge BBC.

Les også: - Trump ba Comey om å stanse Flynn-etterforskningen