- Han er utrolig høflig

Schumanns svigermor vitnet i NOKAS-saken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nygifte Kjell Alrich Schumann fikk det beste skussmål som svigersønn da hans svigermor vitnet i NOKAS-saken i Gulating lagmannsrett tirsdag.

- Nei, ikke han, var hennes første reaksjon da datteren Kristine fortalte moren at hun ville svare ja hvis Kjell fridde.

Vitnet, en 50 år gammel kvinne, svarte i et telefonavhør på spørsmål fra Schumanns forsvarer Morten Furuholmen om hva hun tenkte om forholdet som hadde oppstått mellom Schumann og datteren i luftegården i Stavanger fengsel.Ble bekymret

- Som mødre flest, jeg var bekymret. Men jeg tenkte samtidig at det er ei voksen jente. Og hvis hun kan være glad med dette, vil også jeg være glad.

Vitnet fortalte videre om ekteskapet som ble inngått i fengslet, og kritiserte måten de nygifte var blitt behandlet på av kriminalomsorgen. Datteren ble flyttet til et annet fengsel, og hun fikk i første omgang inndratt planlagte permisjoner.

Men om svigersønnen hadde vitnet bare godt å si. Slike ordla hun seg på Furuholmens spørsmål om hennes kontakt med Schumann etter vielsen:

Snill og intelligent

- Det var en veldig positiv opplevelse. Det tok ikke lang tid før vi fant tonen. Jeg visste at jenta mi, hun var i gode hender. Vi hadde en åpen og god samtale.

- Hvordan vil du beskrive Kjell, spurte forsvareren.

- En beskjeden mann, som ikke liker å stikke seg fram. Han er utrolig høflig. En dannet mann, snill og veldig omtenksom. Intelligent, svarte Schumanns svigermor.

SVIGERMORS DRØM: NOKAS-tiltalte Kjell Alrich Schumann fikk de beste skussmål fra sin ferske svigermor da hun vitnet på telefon i Gulating lagmannsrett tirsdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SVIGERMORS DRØM: NOKAS-tiltalte Kjell Alrich Schumann fikk de beste skussmål fra sin ferske svigermor da hun vitnet på telefon i Gulating lagmannsrett tirsdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer