- Han er vanligvis en rolig fyr

Men trailersjåføren (22) mister jobben etter dagens voldsepisode.

KAOS: Store trafikkproblemer etter at en trailersjåfør slo løs på en bil med slegge i Oslo-trafikken mandag morgen. Foto: Geir Østeby
KAOS: Store trafikkproblemer etter at en trailersjåfør slo løs på en bil med slegge i Oslo-trafikken mandag morgen. Foto: Geir ØstebyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Dagbladet.no): Den unge trailersjåføren som i morges gikk løs på en bil med slegge på ring 3 ved Ryen er vanligvis en rolig person. Det sier innehaveren i selskapet der 22-åringen arbeider.

- Han er vanligvis en rolig fyr, jeg vet ikke hva som gikk av ham,  sier Espen Aker i Aker Transport  til Dagbladet.no.

Det var etter en trafikal uoverensstemmelse med en annen bilist at det kokte over for 22-åringen.

Han satte lastebilen på tvers, hoppet ut og slo inn ruta på en annen bil med slegge. Den andre sjåføren, en 40 år gammel mann, tente på alle pluggene og det ble full slåsskamp.

- Til meg har han fortalt at han forsøkte å skifte fil, men at den andre bilen la seg foran ham gang på gang. Dette skjedde over en lang strekning, og til slutt svartnet det for han, forklarer Aker.

- Fikk grisebank
Mens bilføreren kom fra hendelsen uskadd, måtte trailersjåføren en tur innom legevakta og sy flere sting. Han har også fått tre tenner slått ut.

Ifølge politiet innrømmer 22-åringen sin rolle i saken.

- Han har sagt at han slo inn ruta på den andre bilen, og så fikk han grisebank, bekrefter jourhavende etterforskningsleder ved Grønland politistasjon Wenke Granlien overfor Dagbladet.

Trailersjåføren slapp ut fra avhør med politiet cirka klokken åtte i kveld.  Han er foreløpig siktet for skadeverk mot bil og for uaktsom kjøring og har dessuten mistet sertifikatet.

Hendelsen fører også til at han mister jobben, bekrefter 22-åringens sjef.

- Han har jo mistet lappen, så han kan jo ikke fortsette i jobben, sier han. Innehaveren har ikke fått snakket med arbeidstakeren sin som har sittet fengslet helt fram til avhørene i kveld.

- Den andre parten ble ikke tatt med inn av politiet, men det er sannsynlig at han også vil bli avhørt, sier Granlien.

Tøff dag
Espen Aker forteller at det har vært en tøff dag i den lille transportbedriften.

- I morges fikk jeg først høre at en av mine biler hadde vært ute for en alvorlig ulykke. Da så jeg for meg skadde og fryktet det verste. Så viste det seg jo at det ikke var en ulykke - sånn sett var det jo bra. Men det har vært en vond dag. En slik hendelse som dette rammer hardt i et lite firma som vårt. Nå frykter jeg at vi kommer til å miste viktige kunder på grunn av dette i en vanskelig tid, sier han.