- Han er veldig lei seg for det som har skjedd og at det fikk et så tragisk utfall

Forsvareren om sjåføren som er siktet for bildrap.

OMKOM ETTER PÅKJØRSEL:  En syklist omkom og en annen ble alvorlig skadd i en påkjørsel ved Gardermoen lørdag ettermiddag. Bilføreren som kjørte på syklistene, stakk fra stedet, men er nå pågrepet. Fem syklister var innblandet i ulykken, som skjedde ved krysset mellom E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OMKOM ETTER PÅKJØRSEL: En syklist omkom og en annen ble alvorlig skadd i en påkjørsel ved Gardermoen lørdag ettermiddag. Bilføreren som kjørte på syklistene, stakk fra stedet, men er nå pågrepet. Fem syklister var innblandet i ulykken, som skjedde ved krysset mellom E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22-årige Petter Omsland Nikolaisen døde i går da han ble påkjørt av en bilist på fylkesvei 176 ved Gardermoen.

Bilisten, en mann i 40-åra fra Nannestad, er siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring. Han er nå avhørt av politiet.

- Han er veldig lei seg for det som er skjedd og at det fikk et slikt tragisk utfall at en person omkom, sier mannens forsvarer Andreas Ihlebæk til Dagbladet.

- Tragisk ulykke Den omkomne 22-åringen var på sykkeltur med en studentgruppe fra Universitetet i Oslo (UiO), da han ble påkjørt. De to klubbene som var involvert i ulykken, OSI og IF Frøy, skrev i en felles uttalelse tidligere i dag, at de gjør alt de kan for å ta vare på medlemmene og de direkte involverte.

«Dette er en tragisk ulykke som berører oss alle. Våre tanker er nå hos den nærmeste familie og de øvrige pårørende. Vi vil gjøre vårt beste for å ta vare på de som trenger vår hjelp», heter det i uttalelsen.

Petter Omsland Nikolaisen var fra Drøbak og studerte ved UiO.

Stakk fra stedet Påkjørselen skjedde i forbindelse med en forbikjøring, og sjåføren kjørte videre mot sitt eget hjem etter å ha truffet Nikolaisen. Forsvarer Ihlebæk ønsker ikke å gå inn på hva sjåføren har forklart om hendelesforløpet.

Men det var fire andre syklister i følget, og en av dem kastet seg inn i en forbipasserende bil og fulgte etter sjåføren. Den drapssiktede mannen stoppet ikke langt fra stedet, og ble tatt hånd om av politiet.

- Jeg vil berømme de andre syklistene og vitnene for hvordan de opptrådte på åstedet. De satte i gang med livreddende førstehjelp, og samtidig så satte noen seg inn i en bil for å følge etter mannen som hadde kjørt på syklistene, sa lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum lensmannsdistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Mistenkt promillekjøring Sjåføren av bilen regnes ikke som en kjenning av politiet, og har ifølge lensmannen ikke en historikk med lignende saker.

- Han hadde en blåseprøve som ga utslag, som tilsa at han kunne vært beruset. Så sjåføren ble tatt med til videre blodprøve, for mistanke om promillekjøring, opplyser Hoff.