- Han er veldig overrasket over at han er pågrepet

Mannen som er siktet for drapsforsøket på imam Shah tror han vil bli løslatt etter avhør.

FULGTE MED: En politipatrulje fulgte med under den første fredagsbønnen etter drapsforsøket på imamen. Foto: Bjørn Langsem
FULGTE MED: En politipatrulje fulgte med under den første fredagsbønnen etter drapsforsøket på imamen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som er pågrepet og siktet for å ha angrepet imam Nehmat Ali Shah (57) nekter straffskyld. Det opplyser hans forsvarer Kai Vaag til Dagbladet.

- Han sier han er veldig overrasket over at han er pågrepet. Han ønsker å snakke med politiet så fort som mulig, sier advokat Vaag.

Forventer å bli løslatt Mannen skal avhøres i morgen tidlig.

- Han forventer å bli løslatt etter avhøret. Han sier han ikke har kjennskap til saken i det hele tatt, sier Vaag.

Mannen er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

- Mannen vil bli avhørt så snart som mulig, og vurdert fremstilt for varetektsfengsling senere i uka. Mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet.

Mannen er i 30-årene, og er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse. Han er tidligere straffedømt.

Moskeens styreleder Ghulam Sarwar sier de er lettet over pågripelsen.

- Vi er lettet over at det er en pågripelse, og at saken går sin gang. Det er mange som har vært utålmodige, og jeg har følt at jeg har måttet forsvare politiet. Men jeg har visst at de har jobbet hardt med saken, de har gjort en bra jobb, sier Sarwar til Dagbladet.

Forsøkt drept Shah ble forsøkt drept da han for to uker siden var på vei hjem fra kveldsbønnen. Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen er Norges største, målt i antall medlemmer.

Ytterligere to menn er siktet i saken, men det er rent rutinemessig, da politiet måtte sikte dem for å kunne ransake boligen deres. En av de to mennene hadde tidligere en lederrolle i moskeen, men har vært i konflikt med den siden midten av 2000-tallet, og fikk i 2011 et besøksforbud mot imamen, som senere ble opphevet av lagmannsretten.

FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah. Arkivfoto: ALEKSANDER NORDAHL / Dagbladet
FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah. Arkivfoto: ALEKSANDER NORDAHL / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer