Han er verdens rikeste og har over 600 milliarder kroner på konto

Topper for 16. gang på 21 år.

RIKEST: Microsofts Bill Gates topper magasinet Forbes' årlige liste over verdens rikeste personer for 16. gang på 21 år. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ / NTB SCANPIX
RIKEST: Microsofts Bill Gates topper magasinet Forbes' årlige liste over verdens rikeste personer for 16. gang på 21 år. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Microsofts Bill Gates topper magasinet Forbes' årlige liste over verdens rikeste personer for 16. gang på 21 år.

Gates' kollega fra Facebook, Mark Zuckerberg, kom inn blant de 20 rikeste på årets liste, mens basketballstjernen Michael Jordan for første gang var med.

Gates' formue steg fra 76 milliarder dollar til 79,2 milliarder siden i fjor - over 600 milliarder norske kroner.

Like bak ham kommer den mexicanske telecom-milliardæren Carlos Slim med en formue på 77 milliarder dollar, mens amerikaneren Warren Buffet er på tredjeplass med en formue på 72,7 milliarder.

På fjerdeplass ligger den spanske klesmilliardæren Amancio Ortega, som blant annet eier Zara, og Larry Ellison fra Oracle er på femteplass.

Forbes har talt 1.826 milliardærer i verden, noe som er en klar økning fra året før da det ble talt 1.645 superrike milliardærer.

Blant dem er det 197 kvinner, og øverst blant dem er Wal-Mart-arvingen Christy Walton, med en formue på 41,7 milliarder dollar. På tiende plass blant kvinnene er franske Liliane Bettencourt, som tjente seg rik på L'Oreal.

USA har flest milliardærer med 536, etterfulgt av Kina med 213, Tyskland med 103 og India med 90. Russland, som sliter med valutaproblemer og synkende oljepriser, har 88 milliardærer, som er en nedgang fra 111.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer