Han er verdenskjent for ekstremsport, men ble målløs etter denne flyturen i Tromsø

- Det føltes helt fantastisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av verdens fremste «akro-paraglidere», Horacio Llorens, fikk for kort tid siden en magisk flytur under knallsterkt nordlys i Tromsø.

De unike bildene går nå verden rundt. Blant annet har Huffintgon Post omtalt klippet.

Den spanske idrettsutøveren driver med luftakrobatikk kombinert med paragliding, en sport ofte kalt «akro-paragliding», og har flydd over spektakulære naturomgivelser verden over.

For få dager siden dro han til Nord-Norge og fikk full klaff. Med moderne kamerautstyr klarte teamet hans å fange både det fantastiske lysshowet og «akrobaten» på film.

- Det føltes helt fantastisk, uttaler han i et intervju med sponsoren Redbull.

- Det var utfordrende å fly med paraglider på natta, spesielt så langt mot nord på vinterstid. Snøen, og den sterke vinden, kombinert med mørkt hav, gjorde at det var viktig å ta riktige avgjørelser, fortsetter han.

Se videoen øverst i saken.

Utfordrende værforhold Energidrikken Redbull sponser en rekke actionsportutøvere, og på nettstedet beskriver de hvordan det nordnorske vinterværet bød på utfordninger for Llorense, som ventet i flere timer ute i den kalde vinternatta.

Tålmodigheten skulle vise seg å bære frukter, og teamet klarte å forevige øyeblikket da himmelen var på sitt fineste. I og med at havet under Llorens kun holdt 2 grader flydde han også med våtdrakt. 

- Gull for oss Videoer av det populære naturfenomenet styrker merkevaren Tromsø, mener lederen for turistinformasjon ved Visit Tromsø, Oda Kvaal Tanguay, til Dagbladet. 

- Dette er definitvt gull verdt for å trekke internasjonal turisme til byen, sier Tanguay, og forteller at nordlys- og vinterturisme de siste årene har blitt en viktig inntektskilde for «Nordens Paris», og trekker tusenvis av nysgjerrige til byen.

Tanguay viser til to internasjonale hendelser som hun mener utløste den store interessen for nordlyset:

Henholdsvis BBC sin dokumentar «Joanna Lumely in the Land of the Northern Lights» fra 2008, og ikke minst intervjuet med den anerkjente nordlys-fotografen, Ole Christian Salomonsen, som gikk direkte på CNN International med over 240 millioner seere i 2014. Passende nok omtalt i blant annet Nordlys.

- Vær forsiktig med ekstremsport Selv om videoen er fantastisk reklame, påpeker Tanguay at Visit Tromsø er forsiktige med å reklamere for nordlys i sammenheng med høyrisikosport.

- Vi ønsker ikke å sette søkelyset på ekstremsport. Vi fokuserer på at nordlyset er noe man skal kunne stå og se på, ikke nødvendigvis noe man skal fly under med en paraglider, sier hun.

- Jeg tror ikke at denne videoen vil øke interessen for paragliding under nordlyset noe særlig, men heller bidra til økt naturinteresse, fortsetter Tanguay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer