Han er verdt 48000

VADSØ/OSLO (Dagbladet): - Vadsøværinger er veldig positive til oss innvandrere. At de tjener penger på å ha oss her, det er jo bare bra, sier afghanske Jakob Mohammed (34).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vadsø kommune fikk i fjor 34,3 millioner kroner i statlig støtte for å integrere 180 flyktninger. De ekstra utgiftene kommunen fikk er beregnet til 25,8 millioner. Overskuddet ble ifølge kommunens beregninger på hele 8,6 millioner kroner.

Bare Jakob alene ga i fjor kommunekassen 48000 kroner i klingende mynt. For to år siden kom han til Vadsø sammen med kone og fem barn. Til sammen ga familien kommunen hele 336000 kroner i ekstrainntekter i 2001.

- For oss er innvandrere både god politikk og god butikk, sier ordfører Anne Strifeldt Ballo (Ap) til Dagbladet.

Innvandrerregnskapet ble laget i forbindelse med at bystyret skulle behandle spørsmålet om å opprettholde avtalen med UDI om bosetting av flyktninger.

- Regnskapet er ikke fullstendig og har noen svakheter, men det viser at det går an å integrere flyktninger og komme ut med overskudd, sier Ballo.

UDI gir et integreringstilskudd på 376000 kroner til å dekke utgiftene de fem første årene personen som har fått oppholdstillatelse bor i kommunen. Det er gunstig for Vadsø. De fleste innvandrerne flytter nemlig innen fem år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer