Han fant Svolder

Navn: Per Linge Alder: 57 år Yrke: Pedagog

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er blitt mye tusenårsfeiring dette året, ikke minst i hovedstaden. Men i dag, 9.9.00, er det på dagen tusen år siden slaget ved Svolder, og det er faktisk noe av det sikreste vi kan si om fortida vår for så lenge siden. Men dagen er ikke gjenstand for mange store fakter. Vi må til Østfold, til munningen av Svinesund, for å finne en tusenårsmarkering i dag.

Ildsjelen Per Linge, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, mener han har funnet det mystiske gamle Svolder, som etablerte norske historikere for lengst har gitt opp. For 15. året på rad holder han i dag en historisk vandring i sitt Svolder, like ved Sponvika.

Per Linge karakteriserer sine Svolder-teorier som «ikke-omstridte teorier som ingen i fagmiljøene har tatt stilling til». Årsaken er selvfølgelig ikke minst at Per Linge aldri har publisert sine funn, andre steder enn på sine vandringer. Nå kan det bli en forandring på det. Linge arbeider med et manuskript til en stor internasjonal film om Olav Tryggvason, i samarbeid med den svensk-amerikanske Hollywood-regissøren og -produsenten Bo Svenson, slik vi tidligere har fortalt om her i avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer