EGEN JAKT: Tidligere gjengmedlemmer i Malmö sier til avisa Sydsvenskan at de har startet sin egen jakt på «den nye lasermann». Om det var han som skjøt mot dette vinduet i forrige uke er forleøpig uklart. Inne på kjøkkenet satt to kvinner og et barn. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
EGEN JAKT: Tidligere gjengmedlemmer i Malmö sier til avisa Sydsvenskan at de har startet sin egen jakt på «den nye lasermann». Om det var han som skjøt mot dette vinduet i forrige uke er forleøpig uklart. Inne på kjøkkenet satt to kvinner og et barn. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer

- Han får bare håpe vi ikke finner ham først

Eks-gjengmedlemmer i Malmö tar nå saken i egne hender og har startet jakten på «den nye lasermann».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MALMÖ/OSLO (Dagbladet): Det pågår en intensiv jakt på den ukjente gjerningsmannen som herjer i Malmö, og som skyter tilsynelatende tilfeldige innvandrere I byen.

Klokka 10.15 i dag hadde politiet i Malmö kalt inn til pressekonferanse, men da over 60 pressefolk fra inn- og utland troppet opp på politihuset, hadde de ingen informasjon.

Klokka 15.00 holdt de en ny pressekonferanse. Der kom det fram at politiet mistenker at det dreier seg om et 15-talls skyteepisoder som de ikke finner noen god forklaring på, og at de ses nærmere på i den pågående etterforskningen. Politiet mener nå det dreier seg om én gjerningsmann, men ønsker ikke å si hvilke saker det er snakk om.

Egen jakt Nå viser det seg at tidligere gjengmedlemmer i Malmö har tatt saken i egne hender. De har startet sin egen jakt parallelt med politiets jakt.

De forteller overfor avisa Sydsvenskan at de har større sjanser for å finne «den nye lasermannen» før politiet.

- Han får bare håpe vi ikke finner han først, sier et tidligere gjengmedlem til avisa.

Politiet jobber intenst med å finne den foreløpige ukjente gjerningsmann. En gen gruppe på rundt 50 politifolk er satt inn i jakten, men politiet innrømmer at de ikke er nærmere noen snikskytter.

Håper på DNA-gjennombrudd Skyteepisoden lørdag i forrige uke kan bli gjennombruddet for politiet.

Naser Yazdanpanah (57) sto og strøk klær i sitt skredderi i Lönngatan. Plutselig hørte han et smell og styrtet ut. Utenfor treffer han en mann som kommer fra bakgården. Naser tok tak i ham, men får en springskalle til svar. Mannen løper fra stedet. Politiet har sikret spor i form av kulerester og kulehullet.

Politiet kan ha sikret seg DNA fra en mulig gjerningsmann fra offerets panne. Det kan ta uker å få svaret på disse analysene, opplyste politiet på pressekonferansen.

De tidligere gjengmedlemmene har nå gått sammen og har aktivt startet jakten på mannen. De patruljerer gatene i bydelen Rosengård.

- Vi kjenner området. Det er mye enklere for oss å finne ham enn det er for politiet, sier mannen til Sydsvenskan.

Bevæpna jakt? Han ønsker ikke å svare på om de patruljerer bevæpnet, men overlater til avisa å tolke selv.

- Du kan jo tenke deg selv. Han er bevæpna og skyter på folk. Hva skal man gjøre? Vi kan jo ikke bare forsøke å snakke med han, sier han til Sydsvenskan.

Politiet i Malmö sier til avisa at de kjenner til at tidligere gjengmedlemmer skal ha startet sin egen etterforskning, men da de sjekket opp tipsene om dette fant de ikke noe som bekreftet dette.

- Vi synes ikke noe om at sivile personer tar saken i egne hender. Det er helt forkastelig og vi skal ikke ha det slik i et rettssamfunn. De som gjør dette kan selv ende opp som kriminelle og da må vi etterforske dem også, sa politimester Åsa Palmkvist og etterforskningsleder Børje Sjøholm på pressekonferansen.

INTENS JAKT: Politiet har satt ned en egen etterforskningsgruppe på rundt 50 politifolk fra flere etater i jakten på gjerningsmannen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
INTENS JAKT: Politiet har satt ned en egen etterforskningsgruppe på rundt 50 politifolk fra flere etater i jakten på gjerningsmannen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer