<strong>OVERRASKET:</strong> Eivind Dahl Thoresen ble overrasket da Behring Breivik nevnte navnet hans og ville be om unnskydlning. Foto: Jacques Hvistendahl
OVERRASKET: Eivind Dahl Thoresen ble overrasket da Behring Breivik nevnte navnet hans og ville be om unnskydlning. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Han får ikke min tilgivelse

Eivind Dahl Thoresen (26) kjente et støkk gjennom hele kroppen da Anders Behring Breivik sa navnet hans og ba om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før rettspausen i dag ba terrortiltalte Anders Behring Breivik om å få si unnskyldning til noen få utvalgte, som tlifeldig var i regjeringskvartalet da bomba eksploderte 22. juli. Han ville bare si unnskyld til de som ikke hadde politiske oppgaver av noen art, og nevnte navnet til Eivind Dahl Thoresen, som gikk tilfeldig gjennom regjeringskvartalet denne dagen.

- Da jeg hørte navnet mitt gikk det et støkk gjennom hele kroppen min, men det blir hele tida vanskelig å oppleve det som skjer i retten som virkelig. Det er i allefall ikke så enkelt at han vil få min tilgivelse på grunn av denne uttalelsen.

- Taktisk baktanke - Jeg tenker at han sa det med en taktisk baktanke, for å gi retten et inntrykk av at han også kan vise empati. Vi vet at han er opptatt av, og har et håp om at han skal bli erklært tilregnelig. sier Eivind Dahl Thoresen til Dagbladet.

Han har fulgt straffesaken mot Behring Breivik hver dag fram til nå. Onsdag skal han selv innta plassen foran retten for å vitne om sine dramatiske opplevelser i regjeringskvartalet. Den første rettsdagen kom den første overraskelsen da han så seg selv på en video som ble vist av eksplosjonen i regjeringskvartalet.

- Gruer meg veldig Han var da på en spasertur helt tilfeldig inn ved regjeringsbygningene. Eksplosjonen førte til han han falt om og måtte skrike om hjelp. Den unge mannen som hadde sommerjobb hos Obos, er fremdeles skadet og må bruke krykker for å komme seg fram.

- Jeg gruer meg veldig til å vitne for retten. Det svirrer i bakhodet mitt hele tida. Jeg har nå sett hvordan det hele foregår, det hjelper litt, men jeg skal være veldig glad når det er overstått. Etterpå vil jeg trekke meg tilbake og bare følge litt med i media, sier Eivind Dahl Thoresen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer