<strong>TIDLIGERE FRIKJENT:</strong> Den drapssiktede 38-åringen ble frikjent i samme sak i 2002. Her fra den gang. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TIDLIGERE FRIKJENT: Den drapssiktede 38-åringen ble frikjent i samme sak i 2002. Her fra den gang. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Han fikk presentert de tekniske bevisene politiet har. Nå har han behov for å tenke litt over dette

Drapsiktet 38-åring i avhør med politiet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 38-åringen som er siktet for forsettlig drap på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999, har i dag sittet i avhør med politiet.

- Der presenterte politiet de tekniske bevisene, og det skjedde ikke så mye mer enn det, sier hans advokat Søren Hellenes til Dagbladet.

Han ble kontaktet av siktede i går kveld, etter pågripelsen, og fikk da spørsmål om å forsvare ham i saken.

Klienten ble dømt for drapet på Kristin i 2001, men ble frikjent året etter, da et hårstrå politiet mente knyttet ham til drapet, viste seg å stamme fra en kvinne.

Mannen har hele tida nektet straffskyld i saken. Det gjør han også nå, opplyser advokat Hellenes overfor Dagbladet.

- Behov for å tenke litt - Har politiets nye bevis bidratt til at klienten din har endret sin forklaring?

<strong>KVALT OG DREPT:</strong> Tolv år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet kvalt i Hedrum i Larvik kommune i 1999. Arkivfoto: Privat / NTB Scanpix
KVALT OG DREPT: Tolv år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet kvalt i Hedrum i Larvik kommune i 1999. Arkivfoto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

- Han forklarte seg ikke noe mer i dette avhøret. Hensikten var heller den at han fikk presentert de tekniske bevisene politiet har. Nå har han behov for å tenke litt over dette.

- Du sier «tekniske bevis» - er det flere enn ett?

- Nei.

- Er det snakk om det samme hårstrået som ble brukt som bevis mot ham i 2001?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Vil samarbeide Under en pressekonferanse tidligere i dag opplyste politiet at de mener å ha DNA som knytter 38-åringen til drapet på Kristin i 1999. De har benyttet nye analyseverktøy, opplyste de.

Disse verktøyene ønsker forsvarer Hellenes å vite mer om.

- Dette er noe jeg vil sette meg inn i og undersøke mer, sier han.

Han sier han opplever at klienten ønsker å samarbeide med politiet i saken.

- Han er med i avhøret, forholder seg til politiet og svarer på spørsmål han får.

- Vanskelig nok - Tror du nye bevis kan bidra til at han endrer forklaringen han ga da han ble pågrepet sist?

- Det har jeg ingen formening om, svarer Hellenes, som legger til at 38-åringen virker preget av å på nytt være siktet i den 16 år gamle drapssaken.

- Han bor alene, men er far til to barn, og er opptatt av at familien i størst mulig grad bør bli skjermet. Det er vanskelig nok som det er, sier advokaten.

- Siktet seg selv Kristins far, Roar Juel Johannessen, sier til Dagbladet i dag at han i mange år har mistenkt den nå - på nytt - siktede 38-åringen for å være datterens drapsmann.

- Han klarte å sikte seg selv inn i saken. Han nektet for at han hadde vært i området, og det er rart fordi jeg klarte å finne frem til tolv personer som kan dokumentere for at han faktisk var der, sier Kristins far til Dagbladet.

Skulle bade Det var torsdag 5. august 1999 at han mistet sin datter. Tolv år gamle Kristin var på vei mot Goksjøvannet i Hedrum for å bade med ei venninne. Storesøsteren Linda kjørte etter Kristin, men hun dukket aldri opp hos venninna.

Kristin ble sist sett cirka klokka 18.40. 

Etter flere timers leting ble sykkelen hennes  funnet. I tillegg til bagen hennes var den forsøkt gjemt bort.

Klokka 23.30 samme kveld ble 12-åringen funnet drept i et skogholt ved den øde Reppesgårdveien på Mørk i Hedrum. 

Liket ble funnet rundt 20 meter fra der sykkelen ble funnet. Obduksjonsrapporten viste at jenta døde av kvelning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer