Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han filmet mens offeret hans lå blødende på gulvet: - Nå skal jeg finne familien din

En 31 år gammel mann er tiltalt for makabert drap på en 70-åring i København.

DRAP: 31-åringen skal ha filmet offeret sitt med offerets egen telefon før han drepte ham. Illustrasjonsfoto: Liselotte Sabroe / NTB Scanpix
DRAP: 31-åringen skal ha filmet offeret sitt med offerets egen telefon før han drepte ham. Illustrasjonsfoto: Liselotte Sabroe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste måned skal en rystende drapssak opp i retten i København. Der er en 31 år gammel mann tiltalt for drapet på en 70 år gammel mann.

70-åringen, som jobbet som regnskapsfører, var på vei tilbake til kontoret sitt som ligger på grensen mellom Østerbro og Nørrebro den 24. mai i fjor da han ble overfalt. Det skriver danske Ekstra Bladet.

Ugjerningen ble først oppdaget senere samme kveld, da 70-åringens kone ankom kontoret. Her fant hun sin mann død - drept med «minst 54 knivstikk» ifølge politiet.

- Nå skal jeg finne familien din

31-åringen ble pågrepet to uker senere, og nektet for all skyld i fengslingsmøtet dagen etter, men i den påfølgende etterforskningen gjorde politiet et makabert funn.

På den avdødes telefon oppdaget de et videoopptak der gjerningsmannen snakker til 70-åringen som ligger blødende på gulvet på kontoret.

- Nå skal jeg finne familien din. Har du noe du vil fortelle dem? Si noe da. Jeg har allerede ringt dem. Kom igjen, kom igjen, sier han.

Han skal deretter ha stukket 70-åringen ytterligere fire ganger i halsen før videoen tok slutt.

Hemmelig om motiv

Politiadvokat Søren Harbo forteller til den danske avisa at opptaket dukket opp et godt stykke ut i etterforskningen, men vil ikke si noe om hvordan de fant det.

Det han derimot sier er at saken er ulikt noe annet han har vært borti.

- Jeg har aldri noensinne sett noe lignende, sier Harbo.

Politiet vil heller ikke gå inn på hva som var motivet for drapet før saken starter i byretten i København den 26. februar. Det er satt av fem dager til rettssaken.

Foruten fengselsstraff vil påtalemyndigheten kreve at 31-åringen fra Kamerun blir utvist fra landet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!