Han finansierte terrorangrepene

Her blir "Abu Talha" tatt i Madrid i går morges. Han skal være en av hovedmennene bak finansieringen av terrorangrepene mot USA den 11. september i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens fulle navn er Muhammed Galeb Kalaje Zouaydi, men skal være bedre kjent under navnet "Abu Talha". Spansk politi beskriver ham som en av nøkkelpersonene bak terrorangrepene mot USA.

Mannen som ble pågrepet i Madrid i dag skal ha hatt kontakt med kretsen rundt terrormistenkte Mohammed Atta, og skal ha samlet inn penger for gjennomføring av terrorangrep, melder Aftonbladet. Også CNN omtaler mannen som en av de viktigste til å finansiere terrorangrepene.

Politiet mener han er ansvarlig for den økonomiske strukturen som finansieres av Osama bin Ladens nettverk. Han skal ha styrt det hele fra Spania og overført penger til fundamentalistiske islamske aktivister i USA, Saudi-Arabia, Belgia, Kina, Tyrkia, Jordan, Syria og de selvstyrte palestinske områdene på Vestbredden.

Under dekke av at pengene ble brukt til oppussing av hus har Zouaydi klar å skjule at pengene faktisk ble brukt til å gjennomføre terroristaksjoner.

Minst to av al-Qaidas grupper skal ha fått penger fra Zouaydi. Den ene gruppen skal være ledet av Imad Yarkas. Han ble avslørt av spansk politi i november i fjor sammen med ti andre mistenkte, melder Aftonbladet. Yarkas er mistenkt for å ha rekruttert soldater og deltatt i forberedelsene til angrepene mot Pentagon og World Trade Center.

Den andre gruppen skal ha vært ledet av den syriske forretningsmannen Darkazanli.

  • Les hele artikkelen på CNN her.
  • Les hele artikkelen på Aftonbladet her.
TATT I GÅR: Spansk politi viste i dag videobilder av pågripelsen i Madrid.
<B>FINANSIERTE AL-QAIDA: En maskert politimann følger syrisk-fødte Muhammed Galeb Kalaje Zouaydi etter at han ble tatt under en aksjon i Madrid i går morges.