KRIMINELL: En kjent fransk raner og drapsmann rømte fra fengselet utenfor Paris, i et helikopter fra fengselets besøksavdeling. Video: CNN Vis mer

Han flyktet fra fengsel i helikopter 1. juli. I går unnslapp 46-åringen politiet på nytt

- Slapp unna med en hårsbredd. Det hele skjedde på noen få sekunder.

Den 1. juli i år rømte den ransdømte fangen, Rédoine Faïd (46) på spektakulært vis fra et fengsel utenfor Paris.

Et kapret helikopter landet på en åpen plass tilknyttet fengselet, mens Faïd befant seg i et besøksrom med et familiemedlem, skriver Guardian.

Ut av helikopteret kom væpnede menn, som klarte å ta seg inn i besøksrommet og hente med seg 46-åringen derfra.

Deretter dro de fra fengselet igjen i helikopteret, som seinere ble funnet utbrent nord i Paris.

Omfattende søk

Omkring 2900 politifolk søkte etter Faïd uten resultater, og han ble ikke sett igjen før onsdag da en patrulje så 46-åringen og en annen person ved en bensinstasjon i Piscop, en forstad til Paris, skriver NTB.

Da politiet gikk mot dem raste de av gårde, noe som resulterte i en voldsom biljakt. Det hele endte med at politiet fant bilen forlatt i et parkeringshus.

- De slapp unna med en hårsbredd. Det hele skjedde på noen få sekunder, sier en politikilde.

I den forlatte bilen fant politiet seks forpakninger med eksplosiver og flere falske bilskilt. Ifølge politiet klarte de to trolig å stikke av til fots via trappene i parkeringshuset.

RØMTE IGJEN: Redoín Faïd (46) rømte fra fransk politi gjennom dette parkeringshuset onsdag. Foto: Jacques Demarthon/AFP/Scanpix
RØMTE IGJEN: Redoín Faïd (46) rømte fra fransk politi gjennom dette parkeringshuset onsdag. Foto: Jacques Demarthon/AFP/Scanpix Vis mer

- Oppfinnsom

Frankrikes justisminister Nicole Belloubet har tidligere uttalt at man trenger mye oppfinnsomhet for å klare å rømme på denne måten.

- Du trenger åpenbart mye oppfinnsomhet og en form for urokkelig viljestyrke for å gjennomføre en flukt som denne, sa justisministeren etter at Faïd stakk av.

Faïd satt ifølge NTB fengslet med en dom på 25 år etter at han i 2010 tok del i et væpnet ran der en politikvinne ble drept.

Andre gang på rømmen

Det er ikke første gang Faïd er på rømmen. I 2013 flyktet han også fra et fransk fengsel, den gang ved å ta gisler og sprenge seg gjennom murene ved hjelp av dynamitt. Han ble pågrepet igjen seks uker senere.

Karrieren som tyv startet fransk-algerieren på midten av 1990-tallet, da han ledet en bande som sto bak alt fra væpnede ran til juveltyverier og utpressing. Medlemmene ble pågrepet i 1997, og Faïd ble dømt til 30 års fengsel.

Han ble løslatt på prøve etter ti år, men ble i 2011 igjen fengslet, skriver NTB.