<strong> SJÅFØREN INNRØMMER AT HAN SOVNET:</strong>  Bussen fra Lavprisekspressen veltet mot fjellskråningen etter at den kjørte av E6 like sør for Dombås ved 04-tiden i natt. Ni passasjerer ble skadd, deriblant en kvinne som ble alvorlig skadd etter å ha ligget fastklemt halvannen time. Hun ble fløyet med helikopter til sykehuset i Lillehammer. Foto: Gro Anita Myhren, Vigga / NTB Scanpix.
SJÅFØREN INNRØMMER AT HAN SOVNET: Bussen fra Lavprisekspressen veltet mot fjellskråningen etter at den kjørte av E6 like sør for Dombås ved 04-tiden i natt. Ni passasjerer ble skadd, deriblant en kvinne som ble alvorlig skadd etter å ha ligget fastklemt halvannen time. Hun ble fløyet med helikopter til sykehuset i Lillehammer. Foto: Gro Anita Myhren, Vigga / NTB Scanpix. Vis mer

- Han føler veldig skyld

Sjefen om bussjåføren som sovnet bak rattet og kjørte av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To av passasjerene som som ble skadd da en ekspressbuss kjørte av veien like sør for Dombås ved 04-tiden i natt, ligger fortsatt på sykehus med alvorlige bruddskader.

En mann er overført fra sykehuset i Lillehammer med brudd i ryggen og blir operert på Oslo universitetssykehus Ullevål.

Kvinnen som lå fastklemt halvannen time med en arm i lås, er overført fra Lillehammer til sykehuset i Drammen.

Det opplyser viseadministrerende direktør i Unibuss og daglig leder i Lavsprisekspressen, Kjell Knarbakk, til Dagbladet i ettermiddag.

Det var en ekspressbuss med 20 personer om bord fra Unibuss' datterselskap Lavprisekspressen som kjørte av E6 og kantret.

- Føler veldig skyld Sjåføren i 40-årene har innrømmet i politiavhør at han sovnet ved rattet. Førerkortet er beslaglagt.

- Sjåføren er rutinert på denne ruta mellom Oslo og Trondheim, og har kjørt for oss siden vi startet i 2004. Han føler veldig skyld for det som skjedde og tar det veldig tungt. Vi har et apparat som tar vare på mannen, sier Knarbakk til Dagbladet.

Bussen startet fra Oslo klokka 23 torsdag kveld, skulle være framme i Trondheim 07.30 fredag morgen, og lå litt foran skjema da sjåføren sovnet og kjørte ut.

Lavprisekspressen fikk endel kritikk av Statens havarikommisjon etter en ulykke over Dovre vinteren 2006.

Setebelter og vinterkurs - Vi har tatt alle påtalepunktene der alvorlig, blant annet å påse at passasjerene bruker setebelte og oppdatert opplæring av sjåførene annet hvert år. Denne sjåføren har tatt vinterkurs etter planen i 2009 og 2011. Etter vaktplanen har han ikke brutt hviletidsbestemmelsene, sier Knarbakk.

Sjåføren var i telefonkontakt med vaktsentralen i Lavprisekspressen like etter utforkjøringen, men sjefen kjenner ikke til at han skal ha sagt «Nå skjedde det igjen», slik en av passasjerene sier til Dagbladet at han overhørte.

Selsjkapet har vært i kontakt med alle passasjerene i nattens ulykkesbuss.

 

<strong> - HAN FØLER VELDIG SKYLD:</strong>  Kjell Knarbakk er daglig leder i Lavprisekspressen. Foto: Unibuss.
- HAN FØLER VELDIG SKYLD: Kjell Knarbakk er daglig leder i Lavprisekspressen. Foto: Unibuss. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer