- Han følte seg truet i Stavanger

Moren og eks-samboeren til 28 år gamle Jonny André Risvik, som skal ha blitt mishandlet av kamerater i Stavanger, er sjokkerte over det som har skjedd.

- OMTENKSOM PERSON: Eks-samboeren til den avdøde Jonny André Risvik beskriver han som en omtenksom person som brydde seg mer om andre enn seg selv. Hun stiller seg uforstående til at noen kunne ty vold mot ham. Foto: Jan Kåre Ness
- OMTENKSOM PERSON: Eks-samboeren til den avdøde Jonny André Risvik beskriver han som en omtenksom person som brydde seg mer om andre enn seg selv. Hun stiller seg uforstående til at noen kunne ty vold mot ham. Foto: Jan Kåre NessVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Jeg ble helt knust da jeg fikk sjokknyheten. Jeg har det utrolig vondt nå, jeg sitter i Haugesund og vet ikke hva jeg skal gjøre, sier Ingunn Brynjelsen (24) til Dagbladet.

Hun er tidligere samboer av Jonny André Risvik (28) som ble funnet død fredag.

- Jonny var en aldeles herlig gutt. Det var aldri noe vondt i han, sier 28-åringens mor, Berit Risvik, til Dagbladet.

Med fem venner tilstede skal 28-åringen ha blitt mishandlet så kraftig over flere dager at han døde.

Blant de siktede er to menn på henholdsvis 24 og 26 år og to kvinner på 18 og 25 år. Ei 15 år gammel jente er også siktet, og er overlatt til barnevernet. Den eldste kvinnen er gravid.

- Omtenksom person Risvik flyttet i sommer inn i et kollektiv på Kampen i Stavanger sammen med to personer som nå er siktet i saken. Det var ikke et sted han planla å bo lenge, og ifølge Brynjelsen var han på leting etter et nytt sted å bo.

- Han har kjent de han bodde med lenge, og ønsket ikke å bo der over lengre tid, sier Brynjelsen.

Hun har selv møtt de to han bodde med, og mener Risvik ikke tilhørte noe belastet miljø.
 
- Jonny var en veldig omtenksom person, han brydde seg mer om alle andre enn seg selv, sier Brynjelsen.

Bortsett fra sine venner, var hans store lidenskap fotball. Han spilte selv og var en ivrig Viking-supporter.

- Jeg kan ikke skjønne at noen kan drepe et godt menneske som han, sier Brynjelsen.

HER BLE HAN MISHANDLET: I dette huset i bydelen Kampen i Stavanger ble Jonny André Risvik (28) funnet død. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
HER BLE HAN MISHANDLET: I dette huset i bydelen Kampen i Stavanger ble Jonny André Risvik (28) funnet død. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

Brynjelsen og Risvik traff hverandre gjennom en felles venn i 2004, og han flyttet inn hos henne i Haugesund etter kort tid.

- Følte seg utrygg - Han sa at han måtte komme seg bort fra Stavanger. Han følte seg utrygg der. I Haugesund fikk han venner, jobb og det virket som han følte seg trygg igjen, sier Brynjelsen.

Men da det ble slutt mellom de to i 2008 flyttet han tilbake til Stavanger. Brynjelsen sier at Risvik følte seg truet av noen, men hun visste ikke hvem.

Gjennom felles venner har Brynjelsen hørt at Risvik stadig følte seg truet av noen i Stavanger, så hun fryktet at han kunne bli utsatt for vold.

- Utryggheten han hadde følt før han flyttet til Haugesund kom tilbake, sier hun.
- Jeg ble helt knust da jeg fikk sjokknyheten. Jeg har det utrolig vondt nå, jeg sitter i Haugesund og vet ikke hva jeg skal gjøre, sier Ingunn Brynjelsen (24) til Dagbladet.   Hun er tidligere samboer av den avdøde Jonny André Risvik (28).   Risvik flyttet i sommer inn i et kollektiv på Kampen i Stavanger sammen med to personer som nå er siktet i saken. Det var ikke et sted han planla å bo lenge, og ifølge Brynjelsen var han på leting etter et nytt sted å bo.
- Han har kjent de han bodde med lenge, og ønsket ikke å bo der over lengre tid, sier Brynjelsen.   Hun har selv møtte de to han bodde med, og mener Risvik ikke tilhørte noe belastet miljø.   - Jonny var en veldig omtenksom person, han brydde seg mer om alle andre enn seg selv, sier Brynjelsen.   Bortsett fra sine venner, var hans store lidenskap fotball. Han spilte selv og var en ivrig Viking-supporter.

- Jeg kan ikke skjønne at noen kan drepe et godt menneske som han, sier Brynjelsen.   Brynjelsen og Risvik traff hverandre gjennom en felles venn i 2004, og han flyttet inn hos henne i Haugesund etter kort tid.

- Han sa at han måtte komme seg bort fra Stavanger. Han følte seg utrygg der. I Haugesund fikk han venner, jobb og det virket som han følte seg trygg igjen, sier Brynjelsen.   Men da det ble slutt mellom de to i 2008 flyttet han tilbake til Stavanger. Brynjelsen sier at Risvik følte seg truet av noen, men hun visste ikke hvem.   Gjennom felles venner har Brynjelsen hørt at Risvik stadig følte seg truet av noen i Stavanger, så hun fryktet at han kunne bli utsatt for vold.   - Utryggheten han hadde følt før han flyttet til Haugesund kom tilbake, sier hun.

DØD: Jonny André Risvik (28), som ble funnet død fredag, ble utstt for vold. Foto: Privat (Bildet er brukt med tillatelse fra de etterlatte).
DØD: Jonny André Risvik (28), som ble funnet død fredag, ble utstt for vold. Foto: Privat (Bildet er brukt med tillatelse fra de etterlatte). Vis mer