UNGE KVINNER I RØDT: Mannen som omtales som Kinas «Jack The Ripper» fulgte etter unge kvinner kledd i rødt. Nå skal han være arrestert. Illustrasjonsfoto: Twinsterphoto / Shutterstock / NTB scanpix
UNGE KVINNER I RØDT: Mannen som omtales som Kinas «Jack The Ripper» fulgte etter unge kvinner kledd i rødt. Nå skal han være arrestert. Illustrasjonsfoto: Twinsterphoto / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Han forfulgte unge kvinner i rødt: Drapsmysteriet som har rystet Kina i 28 år kan være løst - ved en tilfeldighet

Kinas «Jack The Ripper» skal være arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 1988 og 2002 skal en 52 år gammel mann ha drept elleve kvinner i Baiyin- og Baotou-prefekturet i Kina.

Mannen, som blir omtalt som Kinas «Jack The Ripper», pekte seg ut unge, kvinnelige ofre. Fellesnevneren for kvinnene var at de bar rødt og bodde alene. 52-åringen fulgte etter dem hjem, der han voldtok og drepte dem, skriver South China Morning Post.

Etterforskningen, som nå har pågått i 28 år, tok nylig en ny vending.

Skal ha innrømmet drapene

Ifølge den kinesiske avisa rykket politiet ut til en dagligvarebutikk, som eies av den 52 år gamle mannen og kona hans.

Han ble arrestert på stedet, og skal ha innrømmet alle drapene.

52-åringen bodde i et leilighetskompleks, der alle permanente beboere blir bedt om å avgi DNA-prøve før de flytter inn.

Mannen hadde imidlertid registrert bodstedsadresse i en annen, nærliggende by. Dermed ble ikke DNAet hans tatt i forbindelse med innflyttingen.

DNA-prøve av slektning førte til arrestasjon

AFP opplyser at det likevel var DNA som førte til arrestasjonen av 52-åringen.

Da en slektning av ham ble arrestert for et lovbrudd av mindre omfang, ble det tatt en DNA-prøve, som i ettertid viste at seriedrapsmannen var i familie med mannen som ble arrestert.

Dermed ble det tatt en DNA-prøve av den 52 år gamle mannen, som viste seg å matche med DNA-prøver som tidligere var hentet inn i forbindelse med etterforskningen.

Yngste offer var åtte år

Det første offeret, en 23 år gammel kvinne, ble drept i sitt eget hjem i Baiyin og funnet med 26 sår på kroppen, skriver South China Morning Post.

Etter det skal han ha drept enda ti kvinner. Den yngste var åtte år gammel.

Flere av ofrene skal også ha blitt funnet uten kjønnsorganer.

Ingen vet hvorfor 52-åringen sluttet å drepe i 2002, men han skal ifølge politiet ha styrt unna alle situasjoner som potensielt kunne involvere DNA-prøver, i frykt for å bli tatt.