- Han forlot kona og dattera (1) og dro til Syria

Venner og bekjente av Paris-terroristen Omar lurer på hva som fikk ham til å dra til Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS ( Dagbladet): - Hva var det som skjedde mellom 2012 og nå?

Venner og bekjente av Omar Ismail Mostefai var sjokkerte og sinte da Dagbladet møtte dem i går. Men flere av dem ønsket å være med på å belyse forhistorien til den 29-årige fransk-algerieren som antas å være en av terroristene som åpnet ild under Eagles of Death Metal-konserten på Bataclan i Paris fredag kveld, der minst 89 mennesker ble drept.

Bataclan var det siste stedet terroristene åpnet ild fredag kveld. Klokka 21.40 fredag entret tre eller fire gjerningsmenn konserthallen. Angriperne skjøt rundt seg inne i det stappfulle, mørklagte lokalet.

Da politiet stormet stedet, detonerte angriperne selvmordsvestene de bar på kroppen. Mostefai ble identifisert ut fra en fingertupp som ble funnet inne i konsertlokalet.

Lukket og sjenert Salem møtte Omar i moskeen En-Nasr i La Madeleina, et steinkast fra der Omer Ismael bodde med sin familien. De ba ofte sammen i de tre til fire åra Omar bodde her. Også han beskriver Omar som en mann uten radikale tanker.

- Han praktiserte klassisk islam, som alle andre. Han kom aldri med farlige utsagn eller farlige holdninger. Men han var en lukket og sjenert. Han sa god morgen, ha det bra, ba og gikk hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer