- Han forsøkte å flykte

Kjæresteparet er ikke i tvil: Dette er den rasende mannen som de så slå og forfølge Johnny Øvergård. Få meter unna, noen minutter seinere, ble Øvergård funnet døende i veibanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ansiktet til forfølgeren var preget av raseri. Han enset oss knapt. Akkurat idet vi passerte dem på kloss hold, langet han ut et slag etter Øvergård, forteller paret.

De to er politiets kronvitner.

Deres vitnemål seint mandag kveld ble utslagsgivende for at drosjesjåføren nå sitter varetektsfengslet, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Sloss i veibanen

Gutten (21) og jenta (19) kjørte langs Trondheimsveien i Frogner sentrum om lag klokka kvart over to natt til søndag, da de ble oppmerksomme på en parkert drosje med åpen bakdør i ei busslomme.

- Vi passerte grendehuset da jeg la merke til drosjen der framme, forteller gutten.

- Da vi kom nærmere, så vi at drosjen var tom, men at to mennesker sloss midt i veibanen. Det vil si, de sloss ikke. Mannen som vi i dag vet var Øvergård, så ut til å ha fått juling. Han forsøkte å flykte. Hodet hang, og han sjanglet litt, men han forsøkte åpenbart å komme seg unna noe eller noen. Bak ham kom mannen som vi i dag vet er drosjesjåføren. Vi kjenner ham igjen på ansiktet og det høye hårfestet. Det syntes på hele ansiktet at han var sint, forteller de to.

Episoden skjedde ikke i gata der Øvergård ble funnet døende, men i Frogners hovedgate Trondheimsveien, ved kortsiden av boligblokka Øvergård bodde i.

- Den rasende sjåføren holdt guarden oppe hele tida. Som om han deltok i en boksekamp, sier 21-åringen. Ifølge kjæresteparet flyktet Øvergård over på den andre siden av veien. Der går det ei lita trapp ned til hans egen bolig, men Øvergård tok ikke den. Han fulgte fortauet nedover - det samme fortauet som svinger inn til funnstedet Brusletta. Ifølge paret fulgte sjåføren etter, mens han slo etter Øvergård.

- Idet vi passerte, var begge kommet seg over på andre siden. Etterpå kikket jeg en siste gang i speilet, forteller gutten.

Forsøkte å flykte

- Hva så du?

- De var tett inntil hverandre. Øvergård forsøkte fortsatt å komme unna.

- Hvorfor ringte dere ikke til politiet? Paret ser på hverandre. Gutten svarer:

- Jeg plukket opp telefonen og skulle til å ringe. Men så tenkte jeg at vi hadde sett en drosjesjåfør som tok en drosjesniker.Dette var natt til søndag. De reagerte ikke før mandag. Da så gutten en grafikk i Dagbladet som fortalte hvor og når Øvergård var blitt funnet døende.

- Da skjønte jeg at det måtte være mannen vi så flykte av gårde, sier 21-åringen.

KJENTE IGJEN SJÅFØREN: Paret forteller at Johnny Øvergård forsøkte å flykte. -Hodet hang, og han sjanglet litt. Bak ham kom mannen som vi i dag vet er drosjesjåføren. Vi kjenner ham igjen på ansiktet og det høye hårfestet, forteller de to.