Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han forstår ikke situasjonen han er i

I det tøffeste avhøret så langt vil politiet konfrontere drapssiktede Kamel Mellah med tekniske bevis. Han husker ennå ikke drapsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mellah er siktet for forsettelig drap etter at han ifølge politiet tok seg inn på kontoret til lege Stein Sjaastad (58) i Oslo sentrum og drepte ham med en rekke knivstikk 29. mars.

Avisforbud fram til nå

Nå sitter asylsøkeren i varetekt, mens han jevnlig blir observert av to psykiatrisk sakkynddige som ble oppnevnt av politiet like etter pågripelsen. 37-åringen har nå vært gjennom to lange dager med avhør, der han rolig har fortalt etterforskerne gang på gang at han har store, svarte hull i hukommelsen.

Mellah kunne i dag for første gang lese aviser og se tv, og snart vil han med egne øyne se den enorme oppmerksomheten legedrapet har fått i hele Norge. Det har han problemer med å ta inn over seg.

- Han forstår ikke situasjonen han er i, og er overrasket over at det er skrevet så mye om siktelsen i avisene, sier advokat Line Evensen til Dagbladet.no

Hun møtte klienten sin senest i går, og før medieforbudet ble opphevet i dag forberedte hun Mellah på at han har blitt omtalt med navn og bilde i alle de store mediene.

- Helt klart psykisk syk

Ifølge advokaten uttaler 37-åringen seg til politiet så godt han kan, men har foreløpig svært lite å bidra med.

DREPT MED KNIV: På kontoret sitt i Centrumsklinikken i Oslo ble Stein Sjaastad stukket med kniv i brystet en rekke ganger. Politiet mener de har beviser for at Kamel Mellah er gjerningsmannen. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
DREPT MED KNIV: På kontoret sitt i Centrumsklinikken i Oslo ble Stein Sjaastad stukket med kniv i brystet en rekke ganger. Politiet mener de har beviser for at Kamel Mellah er gjerningsmannen. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

- Hele dagen da drapet skjedde er borte for ham. Det er min klare oppfatning at dette ikke er skuespill, og at han fra betydelige perioder den siste tida ikke husker noe, sier Evensen.

Når Mellah om rundt en uke igjen skal framstilles for fengsling, kan det bli aktuelt å be om å flytte ham fra fengselet til et psykatrisk sykehus.

- Han er utvilsomt psykisk syk. Det er lett å tolke ut fra virkelighetsoppfatningen og den generelle adferden hans. På en måte forholder han seg ikke til det som har skjedd, forklarer advokaten, som selv så klienten bli stadig verre i løpet av mars.

- Han var ekstremt ustabil rundt drapstidspunktet. Da han ble arrestert skjønte han ikke hva som skjedde, men etter at han fikk vite om den alvorlige siktelsen syntes han det er greit. Han vil at det skal bli klarhet i situasjonen, forteller Evensen.

I tillegg til den psykatriske observasjonen får Mellah også medisinsk behandling på cella for en fysisk lidelse.

Første konfrontasjons-avhør

Mellah skulle egentlig bli avhørt i dag, men dette ble utsatt av taktiske hensyn.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen opplyser at den drapssiktede algerieren skal inn til nytt avhør i mditen av neste uke. Da vil etterforskerne gå langt mer direkte inn på selve den brutale drapshandlingen de mener Mellah sto bak.

- Han forstår ikke situasjonen han er i

- Han vil bli konfrontert blant annet med tekniske funn som nå er ferdig analysert, bekrefter Abrahamsen, som sier politiet nå er i ferd med å få svar på en rekke undersøkelser.

- Vi er i rute med etterforskningen, og har hatt en god utvikling, konstaterer politioverbetjenten.

Han vil ikke spekulere i hvilken vurdering de sakkyndige vil gi av Mellahs psykiske helse.

<B>ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD:</B> Kamel Mellah (37) vil bli avhørt på nytt i midten av neste uke.
<B>- HAN SPILLER IKKE:</B> Mellahs advokat, Line Evensen, mener 37-åringen er ærlig når han sier at han ikke husker noe som helst fra dagen han skal ha begått drapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling