- Han forventer å bli løslatt. Han vet like lite som alle andre om hvor det er blitt av henne

Offiseren framstilles for varetektsfengsling. Skipet har reist uten ham.

HAR REIST: «Anangel Explorer» lå på Ofotfjord utenfor Narvik i går kveld. Tirsdag morgen har det seilt avsted. Det er funnet blodsøl inne i båten, og den greske skipsoffiseren i 30-åra måtte bli igjen i Narvik, siktet for drap. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR REIST: «Anangel Explorer» lå på Ofotfjord utenfor Narvik i går kveld. Tirsdag morgen har det seilt avsted. Det er funnet blodsøl inne i båten, og den greske skipsoffiseren i 30-åra måtte bli igjen i Narvik, siktet for drap. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NARVIK (Dagbladet): - Han mener å ikke ha noe med dette å gjøre. Det er klart han forventer å bli løslatt, sier advokat Egil Malm til Dagbladet.

- Fra båtens og sin egen Han forsvarer den greske skipsoffiseren i 30-åra som i går ble pågrepet og siktet for drap etter at det ble funnet blodsøl om bord i «Anangel Explorer» - som en kvinne i 30-åra var meldt savnet fra.

Hun er fortsatt sporløst borte.

I dag skal mannen framstilles for varetektsfengsling i Ofoten tingrett i Narvik. Politiet vil trolig be om at han fengsles i fire uker mens de jobber for å finne ut hva som er skjedd.

- Han bestrider å ha gjort noe straffbart, og han vet like lite som alle andre hvor denne kvinnen er blitt av. Han har prøvd å ringe henne et utall ganger da båten var på vei fra Amsterdam til Narvik. Både fra båtens telefon og sin egen telefon. Den har vært stengt, sier forsvareren.

- For å undersøke nærmere har han vært i kontakt med hennes familie, for å høre om de kunne vite hvor hun er. Det har han gjort både via telefon og SMS. Men de vet heller ikke hvor hun er blitt av.

I går kveld hadde det mulige drapsskipet ennå ikke fått forlate Ofotfjorden.

En gang i løpet av natta eller morgenen har den seilt sin vei.

- Kjente henne fra før Den fortsatt savnede, ukrainske kvinnen og grekeren hadde ifølge politiet «nær relasjon», uten at politiet vil gå nærmere inn på det.

- Hvordan kjente de hverandre, ifølge din klient?

- Han kjente henne fra før, men hvor nært er vanskelig for meg å si. Han sier han kjente henne fra før. De møttes i Amsterdam da hun kom for å lete etter jobb, men etter at de var ferdig med møtet var hun borte, sier Malm.

Vil ikke kommentere blodet Politiet i Hålogaland fortalte i går at dette er en spesiell sak da de ikke har noe lik. Et større område på båten ble undersøkt med kjemikalier. Det ble funnet blod.

- Hva sier han om at politiet fant blodsøl på et område inne på båten?

- Han har ikke noen kommentar til det.

Malm sier politiet bør ha en god forklaring på hvorfor de ønsker å fengsle den greske skipsoffiseren.

FORSVARER MANNEN: Egil Malm i Narvik. Foto: Advokatfirmaet Malm
FORSVARER MANNEN: Egil Malm i Narvik. Foto: Advokatfirmaet Malm Vis mer

- Hvis ikke politiet kommer med en årsakssammenheng mellom ham og hennes forsvinning, så er ikke grunnlaget tilstede for fengsling. Det må sannsynliggjøres. Han bestrider absolutt at det foreligger en sammenheng, sier Malm. 

Politiet i Hålogaland ønsker ikke å kommentere saken før etter fengslingsmøtet.

IKKE DER: Tirsdag morgen har skipet fått forlate Narvik og fortsette reisen mot Hamburg. Skipsoffiseren måtte bli igjen, siktet for drap. Her er to andre skip på Ofotfjorden tirsdag morgen, der «Anangel Explorer» lå mens politiet undersøkte den. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE DER: Tirsdag morgen har skipet fått forlate Narvik og fortsette reisen mot Hamburg. Skipsoffiseren måtte bli igjen, siktet for drap. Her er to andre skip på Ofotfjorden tirsdag morgen, der «Anangel Explorer» lå mens politiet undersøkte den. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer