Tiltalt for menneskesmugling:

- Han fungerte nærmest som et reiseselskap for flyktningene

Fra boligen i Oslo skal mannen i 30-årene ha hjulpet syriske flyktninger med falske pass og flybilletter. Flere av dem skal ha endt opp i Norge.

PASSKONTROLL: Den tiltalte skal ha hjulpet nesten 30 syrere med falske ID-papirer og flybilletter. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
PASSKONTROLL: Den tiltalte skal ha hjulpet nesten 30 syrere med falske ID-papirer og flybilletter. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Politiet anser tiltalte som et sentralt tannhjul i en virksomhet som har drevet med menneskesmugling. Han har fungert nærmest som et reiseselskap for flyktningene han har hjulpet, sier politiadvokat Hans Petter Pedersen Skurdal.

Mannen han snakker om er opprinnelig fra Syria, men kom til Norge for omkring sju år siden. Fra sitt oppholdssted i Oslo skal han ifølge tiltalen som nå er utstedt, ha hjulpet et tjuetall personer med å flykte fra sitt eget hjemland i 2013-2014.

Ved å skaffe dem falske pass og andre ID-kort, flybilletter og veiledning om hvordan de skulle komme seg inn i Schengen-området, skal han ha bidratt til menneskesmuglingen.

Til slutt var det ifølge Skurdal tsjekkisk politi som avslørte det som skal være syrerens involvering i menneskesmuglingen. De tok kontakt med politiet i Norge, som fortsatte etterforskningen av mannen.

Skal ha tatt betalt for falske pass

Skurdal forteller til Dagbladet at personene som skal være hjulpet til flere europeiske land, blant annet skal være familie av tiltalte. Men det skal under etterforskningen også ha dukket opp navn som ikke har den type relasjon til mannen i 30-årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer