Trump med hemningsløs hyllest av Stoltenberg:

- Han ga meg skryt. Det er det ikke mange som gjør

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, kom tirsdag på sitt tredje besøk til USAs president Donald Trump i Det hvite hus. - Ingen tvil om hvem jeg ville skulle ha jobben, sier presidenten.

MØTE: Donald Trump møter i dag Jens Stoltenberg. Dagbladet fikk stilt ham spørsmål om Russland, og Trump var svært tydelig på hva han mener om styrken til NATO. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Møtet kommer kort tid etter at det ble kjent at Stoltenberg får forlenget perioden sin som sjef for forsvarsalliansen med to år fram til 2022. Trump og den tyske forbundskansleren Angela Merkel er uenige om mye, men begge skal ha ønsket at Stoltenberg fortsetter i jobben.

Trump har flere ganger tidligere omtalt Stoltenberg som sin «største fan» fordi han har presset hardt på for å få medlemslandene til å øke sine forsvarsbudsjetter.

Hemningsløs ros

De to møttes i Det ovale kontor i Det hvite hus rundt klokka 20.00 i kveld. Trumps ros til den norske generalsekretæren var hemningsløs. På spørsmål fra P4 på hvorfor han var så fornøyd, var svaret:

- Han har vært en fantastisk leder under min tid. Det har vært utrolige to og et halvt år. Vi kommer veldig godt overens. Vi hadde vårt første møte, og jeg tror vi fikk landene til å samle 64 milliarder dollar. Det er mye penger, sier Trump, og kikker bort på Stoltenberg, som satt på hans høyre side.

- Han sa: «for en fantastisk jobb.» Han ga meg skryt. Det er det ikke mange som gjør. I hvert fall ikke mediene. Nå er vi over hundre milliarder dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer