Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han går fullstendig berserk på syklisten: - Jeg skal stikke ut øynene dine

Mannen ble senere anmeldt. Nå vekker oppførselen oppsikt i Phildadelphia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her hjemme i Norge er ikke bilister og syklister kjent for å være spesielt gode venner, men det er ikke ofte hendelser som denne episoden fra Philadelphia ender opp med å bli lastet opp på nettet.

En syklist ser seg lei på at et lokalt begravelsesbyrå setter opp kjegler i på- og avlastningssonen langs South Broad Street i millionbyen. Kjeglene er en kjent metode for å sikre seg parkeringsplass, og bruken er ifølge Philadelphias parkeringsmyndigheter ulovlig.

Se klippet øverst i saken.

- Jeg skal stikke ut øynene dine Mannen sparker til en av kjeglene, og få sekunder senere suser en av de ansatte i byrået inn foran ham. I sekundene som følger presser bilisten personen på sykkelen ut i biltrafikken, og skjellsordene hagler.

- Liker du å sparke til kjegler din jævla idiot. Liker du det, roper han.

- Det er ikke din parkeringsplass, svarer mannen på sykkelen.

- Jo, det er det. Det er plassen min. Prøv det der igjen, så stikker jeg ut øynene dine.

- Jeg kommer til å gjøre det hver eneste dag, roper syklisten tilbake.

- Hver dag, sier du. Jeg kommer til å stikke ut øyene dine.

- Jeg er rett her. Kom igjen, hører man fra syklisten før den svært aggressive personen forsvinner i trafikken.
 
Ble anmeldt Det er rundt ni måneder siden raseriutbruddet fant sted, og hendelsen ble senere anmeldt av syklisten. Men det er først nå, etter at politiet henla saken, klippet ble lastet opp.

På få dager har videoen kommet opp i rundt 150 000 visninger, og lokale medier har bitt seg merke i hendelsen. De omtaler situasjonen som nok et eksempel i den «uendelige sagaen om forholdet mellom syklister og bilister i Philadelphia».

- Gjør det en gang i uka Ifølge syklisten er byens begravelsesbyråer kjent for praksisen.

- Jeg sparket til den fordi kjeglen var plassert ubehagelig nært der jeg sykler. Det voksne å gjøre hadde kanskje vært å gå av, og så plassere dem på fortauet, men jeg brydde meg ikke nok til å stoppe. Jeg tror personen ble såpass sint fordi jeg gjør det samme rundt en gang i uka mot forskjellige byråer.

Bilisten risikerte ifølge Philly Voice å bli tiltalt for overfall. Klippet har i ettertid havnet i søkelyset til en lokal sykkelforening som mener påtalemyndighetene gjør for lite «når byens bilister med vilje går til slike lengder for å sette syklisters liv i fare».

I Norge har Dagbladet omtalt flere lignende og skumle situasjoner i trafikken. Blant annet hvordan en bilist jaktet ned og felte en syklist, og da en lei syklist stoppet midt i Oslo-trafikken.

I 2013 ble en da 35-årig mann frikjent for uaktsomt drap etter en sykkelulykke i Oslo der en kvinne mistet livet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media