Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han gikk i dusjen og ble borte fra oss. Det var et sjokk

Foreldrene til den 12 år gamle gutten ønsker å få frem at sønnen deres ikke døde av drukning, men av svineinfluensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Sønnen vår var en aktiv, vakker, snill og frisk 12-åring, forteller guttens foreldre til Dagbladet.

1. november ble en 12 år gammel gutt funnet død i badekaret hjemme i Sarpsborg. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderte med at gutten ikke døde av drukning, men av svineinfluensa.

Rapporten viste at gutten hadde en mulig underliggende sykdom, men det er ikke påvist hva dette var, om det i det hele tatt var noe.

Ville dusje
Foreldrene til den 12 år gamle gutten ønsker å få frem at sønnen deres ikke døde av drukning, men av svineinfluensa. Så langt har de fått opplyst at gutten ikke tilhørte noen av risikogruppene og ønsker å få fram sannheten rundt dette.

Nå avventer de svar på den endelige obduksjonsrapporten og om den kan gi svar på noen av spørsmålene rundt dødsfallet.

- Han hadde vært helt frisk og fin. Vi kom hjem til et kaldt hus etter lang og aktiv dag. Han ønsket å ta seg en dusj fordi han frøs. Det var ikke noe unormalt i det. En halvtime senere fant vi ham død i dusjen, sier moren til gutten til Dagbladet.

- Ante ingenting
Foreldrene sitter igjen med et stort savn etter sønnen.

De beskriver gutten som en aktiv, vakker, snill og frisk 12-åring.

- Vi ante ingenting om at dette kunne skje. Han viste ingen symptomer på sykdom i tiden i forveien. Han gikk i dusjen og ble borte fra oss. Det var et sjokk, sier hun.

De aller fleste som har omkommet av svineinfluensa så langt har hatt en kronisk sykdom og tilhørt en av de såkalte risikogruppene. 12-åringens foreldre tror han kan være et av unntakene.

- Det er mennesker bak alle disse tallene i media. Vi ønsker å få fram hva som skjedde med sønnen vår, slik at det ikke er noen misforståelser der ute, sier foreldrene til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media