ALDRI HATT INFORMASJONSARBEIDERE: Spesialenheten for politisaker har hyret inn et kommunikasjonsbyrå for å gjøre dem mer tilgjengelig i Eirik Jensen-saken. Her fra deres hovedkvarter på Hamar.
Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpix
ALDRI HATT INFORMASJONSARBEIDERE: Spesialenheten for politisaker har hyret inn et kommunikasjonsbyrå for å gjøre dem mer tilgjengelig i Eirik Jensen-saken. Her fra deres hovedkvarter på Hamar. Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpixVis mer

Han gir spesialenheten infohjelp for 1000 kroner dagen i Jensen-saken

- Han skal gjøre oss mer tilgjengelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Denne saken har hatt et helt annet trykk enn hva vi tidligere har erfart, sier sjef Jan Egil Presthus i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet.

Fredag ettermiddag leide etterforskningsorganet som gransker politiet kommunikasjonsmannen Eivind Grønstad i Axent AS til å ta i mot henvendelser fra media i forbindelse med etterforskningen av Eirik Jensen (56).

- Det er for å gjøre oss mer tilgjengelig. Spesialenheten har aldri hatt egne informasjonsmedarbeidere. Vi har alltid besvart alle henvendelser selv, sier Presthus.

Ikke innsyn Eivind Grønstad selv viser til Presthus for å svare på spørsmål om bakgrunnen for hans rolle i spesialenheten.

- Så langt har henvendelsene gått rett til etterforskningsledelsen og vi synes det var greit å styre dette litt. Han skal bare formidle henvendelser fra media videre og har ikke innsyn i etterforskningen, sier Presthus.

1000 kroner dagen Valget av kommunikator falt på Grønstad fordi han har hatt medietrening med spesialenheten tidligere, opplyser Presthus.

- Vi har en avtale med ham som kan opphøre på sju dager. Avtalen har en grunnpris på 1000 kroner dagen og det vil være en løpende vurdering av behovet, sier han, og sier de etter hvert vil vurdere om de skal skaffe seg informasjonsmedarbeider på permanent basis.

Siden pågripelsen 24. februar er det laget rundt 2000 artikler om Eirik Jensen og etterforskningen mot ham i norske medier, ifølge analysebyrået Retriever. Spesialenheten for politisaker har så langt holdt kortene tett til brystet og «ingen kommentar» har vært en gjenganger fra deres side.

Mediene risikerer ikke heretter at spørsmålene ender opp hos informasjonsmannen uten at de blir besvart?

- Hans rolle skal være å gjøre oss så tilgjengelig vi kan være. Han skal veilede vår kommunikasjon, sier Presthus.

Tilstreber åpenhet Grønstad jobbet tidligere som kommunikasjonsdirektør i DNB Nor, men har de siste fire-fem åra hatt et eget kommunikasjonsfirma.

På spørsmål om han vil svare «ingen kommentar» til medienes spørsmål, svarer han det ikke er opp til ham å si hva spesialenheten skal svare på spørsmålene de får.

- Spesialenheten vil tilstrebe mest mulig åpenhet så langt etterforskningen tillater det, sier Grønstad.

BISTÅR SPESIALENHETEN MED MEDIEHENVENDELSER: Eivind Grønstad er leid inn for å hjelpe Spesialenheten for politisaker med mediehenvendelser i Eirik Jensen-saken. Grønstad har tidligere vært informasjonsdirektør i DNB Nor.
BISTÅR SPESIALENHETEN MED MEDIEHENVENDELSER: Eivind Grønstad er leid inn for å hjelpe Spesialenheten for politisaker med mediehenvendelser i Eirik Jensen-saken. Grønstad har tidligere vært informasjonsdirektør i DNB Nor. Vis mer