Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han gjentok at «dette var noe jeg ville». Jeg gikk egentlig i et slags overlevelsesmodus

Profilert danser (37) tiltalt for voldtekt av norsk kvinne i Spania.

TILTALT: 37-åringen nekter straffskyld.
TILTALT: 37-åringen nekter straffskyld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de ni kvinnene en profilert danser (37) er tiltalt for å ha voldtatt, vitnet i ettermiddag i Oslo tingrett.

Kvinnen, som er i 30-årene, forklarte at mannen brukte sin sin status da han hadde tatt kontakt med henne. De to ble kjent da de jobbet sammen noen uker i et norsk selskap i Sør-Spania.

- Han snakket om at han var kjendis, at han hadde vært på TV og at han skulle flytte til Barcelona. Han mente jeg burde bli med, sier hun i retten. 

- Var hyggelig Hun forklarer at de to satt ved siden av hverandre på jobb. 

- Han var en hyggelig mann. Han flørtet veldig mye, sier hun, og forklarer at hun ikke flørtet tilbake.

- Jeg sa at det var gøy å tulle, men at det ikke hadde noen betydning. 

Hun sier de to møttes utenom jobb tre ganger. Én gang hjemme i hennes leilighet og én hos ham, samt én tur med noen andre kolleger til Ikea utenfor byen.

Masserte Aktor spurte i retten hva de gjorde da han var hos henne.

- Jeg slet med migrene. Han sa han kunne massere meg for å «løsne på noen knuter». Det var bare nakkemassasje. Han sa han hadde begynt å utdanne seg som fysioterapeut. 

Hun sier han tok henne på puppene etter massasjen, som skjedde hjemme i stuen hennes.

- Jeg ble satt ut, og sa at han ikke kunne holde på sånn. 

Kvinnen sier hun snakket med en kollega om hendelsen etterpå. 

- Hun sa at det var sånn han gjorde, og at man måtte si klart fra til ham, fordi han ikke skjønte at det var galt, sier hun.

Hardhendt Voldtekten skjedde ifølge tiltalen hjemme hos den profilert danseren 23. april i fjor. Hun sier de endte på rommet hans, fordi de skulle se film, og at han voldtok henne der etter at han la henne i sengen.

- Han tok på meg. Jeg prøvde å ta hånda hans vekk. Jeg sa at jeg ikke ville gjøre noe, og at jeg hadde kjæreste. Han sa han skulle gi seg. Så begynte han igjen, mer hardhendt. Han skiftet også toneleie. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg sa at jeg ikke ønsket det, og at jeg ville gå hjem. Da sa han at «dette var noe jeg ville». Han la seg oppå meg, og begynte å gni seg inntil meg. Jeg prøvde å vri meg unna, men det hjalp ikke, sier hun, før hun forklarte hvordan mannen gjennomført voldtekten videre. 

- På det tidspunktet begynte jeg å grine, og sa jeg ville gå hjem. Da bare lo han av meg. Jeg prøvde å si at jeg hadde kjæreste. Han gjentok at «dette var noe jeg ville». Jeg gikk egentlig i et slags overlevelsesmodus. Tenkte: «Gjør deg ferdig, sånn at jeg kan gå hjem». 

Turte ikke gjøre motstand Hun sier at han holdt henne fast.

- Han var sterk, så jeg ga litt opp å kjempe. Det var vondt, fryktelig vondt. Hele tiden. Jeg var redd for at han skulle bli voldelig hvis jeg gjorde mer fysisk motstand.

Den tiltalte mannen har forklart politiet at de to hadde frivillig sex.

- Det var ikke i nærheten av frivillig, sier hun i retten i dag.

Hun sier hun har slitt i tida etter overgrepet, og at hun blant annet har hatt problemer med å sove. 

- Jeg har prøvd å være som vanlig, men det er ikke så lett.

Erkjenner ikke straffskyld Tidligere i dag forklarte den tiltalte 37-åringen seg om forklaringen til en britisk kvinne, som i går forklarte i retten hvordan mannen voldtok henne 29. mai i fjor. Mannen mener kvinnen har diktet opp dette forholdet, og nekter straffskyld.

Danseren er også tiltalt for å ha mishandlet sin tidligere samboer fysisk og psykisk over åtte måneder. Heller ikke dette erkjenner han straffskyld for i retten.

Mannen har tidligere opptrådt som danser på både NRK og TV 2. Ifølge påtalemakten har han voldtatt ni kvinner over en periode på elleve år.

• LES OGSÅ: Har han voldtatt i elleve år? (krever abb.) 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling